9/9/2015: Το Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων του FLY 89.7!

Συντονιστείτε καθημερινά στις 13.00 στον FLY 89.7! Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων με το Χάρη Βασιλάκο! Το δελτίο είναι μία προσφορά του Ασφαλιστικού Γραφείου Καρβουνιάρη στην οδό Λυκούργο 127, έναντι του δικαστικού Μεγάρου!

Το Δελτίο Πελοποννησιακών Ειδήσεων για σήμερα, Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου

Μεσσηνία
*Φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε σε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό.
*Στην Καλαμάτα έπεσε ο πρώτος αριθμό του Εθνικού Λαχείου και συνολικά η δεκάδα μοίρασε κέρδη 50.000 ευρώ.
*Συμπόσιο μεταξύ … 7 σοφών για το σύμπαν και τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη!
*Κατά της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία τάχθηκε από την Καλαμάτα ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αρκαδία
*Ο Μάκης Βορίδης θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία της ΝΔ στην Τρίπολη.
*Ορατός είναι ο κίνδυνος για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας, ανάμεσά τους και αυτές των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου, Σκιρίτιδας και Απόλλωνος του Ν. Αρκαδίας, , γνωστές και ως NATURA 2000, καθώς οι πόροι τους στερεύουν μιας και η χρηματοδότησή τους λήγει στο τέλος του 2015,
*Ξεκινούν αύριο οι εγγραφές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Τρίπολης.
*«Αξιοποιώντας δυνατότητες» είναι το φετινό σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας.    Με αφορμή την ήμερα αυτ,ή το Περιφερειακό τμήμα Φυσικοθεραπευτών Αργολίδας-Αρκαδίας προχώρησε σε μια ενημερωτική εκδήλωση στην Πλατειά Πέτρινου, στην Τρίπολη.

Αργολίδα
*Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια νέα αρχή, δήλωσε από την Αργολίδα η Φώφη Γεννηματά.
*Δ.Σφυρής, δήμαρχος Ερμιονίδας:Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναβαθμίσουμε και να αναπτύξουμε την περιοχή.
*Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συζήτηση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου, όπου και ανέφερε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κόστισαν οι μελέτες για διαχείριση απορριμμάτων
*Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Κορινθία
*Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο ένας ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος είχε διαφύγει την 31.7.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου.
*Επίσης, συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί, ένας 18χρονος και δύο ανήλικοι, γιατί λίγο νωρίτερα, διέρρηξαν οικία, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
*Στα χέρια της Αστυνομίας στο Λουτράκι έπεσαν ένας 33χρονος και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση διάφορα προϊόντα (τσάντες, γυαλιά ηλίου κ.α.), στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.
*Τέλος, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 17.7.2014, στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός  45χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Αχαϊα
*Σε σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
*Πάτρα:Μέχρι την Πέμπτη διακοπές νερού λόγω μη επάρκειας–Το χιόνι φαίνεται πως έκανε τη «ζημιά»-
*Περισσότερα από 780 άτομα ελέγχθηκαν στη διάρκεια στοχευμένων επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η αστυνομία στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, και των τροχαίων ατυχημάτων, σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.
*Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Πάτρα.Δίκυκλο που οδηγούσε 21χρονος συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε ένας 30χρονος. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά ο δικυκλιστής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Ηλεία
*Τεράστια είναι τα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Ηλείας.
*Διάρρηξη σημειώθηκε στην περιοχή των Λεχαινών. Οι δράστες μπήκαν σε μονοκατοικία και αφού έψαξαν κάθε σημείο, αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 6000 ευρώ
*Για μία ακόμα φορά έπεσε θύμα διαρρηκτών ένας παραθεριστής στη Ζαχάρω. Οι δράστες μπήκαν στην εξοχική κατοικία του και αφαίρεσαν τηλεόραση αξίας 800 ευρώ.
*Σοβαρό τροχαίο σημείωθηκε πριν από λίγο στην οδό Ρήγα Φεραίου στην Αμαλιάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρός τραυματισμός και έχει επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αθλητικά
Φιλικό με την Κόρινθο θα παίξει το προσεχές Σάββατο η Μαύρη Θύελλα!

Ξεκίνησε χθες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία η διαδικασία προεπιλογής των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν τις ομάδες παίδων και νέων της ΕΠΣΜ

Συνεχίζονται οι μυοσκελετικές ασκήσεις αξιολόγησης των παικτών του Λακωνικού.

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος για τη σεζόν 2015-2016 θα αγωνίζεται με την κιτρινομπλέ φανέλα.

Απόψε στις 18:00 στο ΔΑΚ Τρίπολης, ο Αρκαδικός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας στο δεύτερο φιλικό!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα πινγκ πονγκ του συλλόγου Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών

Πρόβλημα με την μεταβίβαση των μετοχών σε Παναχαϊκή και Λάρισα προέκυψε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Καιρός
Στην Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο Καιρός για τους αγρότες
Τοπικές βροχές σήμερα για τις αγροτικές περιοχές, μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και βόρειοι άνεμοι σε Αμαλιάδα, Νεμέα, Κυπαρισσία και Σκάλα