Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα της Καλαμάτας ’80

Τα τελευταία 26χρόνια η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980 λειτουργεί συστηματικά και είναι κάθε χρόνο συνεπής και συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας,

που αγαπούν το μπάσκετ. Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές  ξεκίνησαν  από την Ακαδημία, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου  και στελέχωσαν ομάδες  στο ανώτατο Σωματειακό  και Εθνικό επίπεδο.

Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μία τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία και αναπτύσσει ολόκληρη την προσωπικότητα του παιδιού.

Βασικό μέλημα λοιπόν των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980 που είναι όλοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση  των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Το παιχνίδι  αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της Ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω  στόχων.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ακαδημίας περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις  με άλλες Ακαδημίες , εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της Ακαδημίας και  καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς.

Η φετινή περίοδος ξεκίνησε από τις  7 & 8 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΤΕΝΤΑ» Καλαμάτας (κάθε Σάββατο και Κυριακή) από τις 8.30 – 11.30 π.μ., με υπεύθυνο προγράμματος τον Αβδάλα Δημήτριο, πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής και κάτοχο   διπλώματος προπονητικής FECC από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και προπονητές τους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση: Παυλή Αντώνιο, Κορογώνα Αλέξη,  Γιαννακόπουλο Θεόδωρο και Τσιγαρίδη Γιώργο. Οι εγγραφές γίνονται τα σαββατοκύριακα από 9.30 έως 10.30 στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας.