65 Σύλλογοι Σπάρτης: Απάντηση σε δημοσίευμα

Λόγω δημοσίευσης ανακριβών πληροφοριών σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) και προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Σπάρτης, σας ενημερώνουμε τα εξής :

Την  Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8.30 μ.μ. συγκεντρώθηκαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων στο Μυστρά (στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Μυστρά ) και αποφάσισαν τη διεξαγωγή  φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, η οποία θα τελούσε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και θα υποστηριζόταν από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012.

Σ΄ αυτή τη συγκέντρωση οι εκπρόσωποι των Συλλόγων αποφάσισαν ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ  για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών και για την αγορά του απαραίτητου νοσηλευτικού εξοπλισμού για παιδιά του Δήμου Σπάρτης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι θεράποντες ιατροί και ο αναγκαίος εξοπλισμός θα υποδεικνύονται από τις οικογένειες των παιδιών.

Μετά την εκδήλωση, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8.30 μ.μ. συγκεντρώθηκαν ξανά οι εκπρόσωποι των Συλλόγων στον ίδιο χώρο και αφού έκαναν εκκαθάριση των εσόδων της εκδήλωσης, αποφάσισαν  να ανοιχθεί ΣΥΜΠΛΕΚΤΙΚΟΣ  λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα στα ονόματα τεσσάρων εκπροσώπων των Συλλόγων, για να κατατεθούν τα έσοδα.
Συμπλεκτικός λογαριασμός σημαίνει ότι για να γίνει ανάληψη οποιουδήποτε ποσού, πρέπει να παρίστανται ταυτόχρονα και να υπογράφουν και οι τέσσερις εκπρόσωποι. Ο παραπάνω λογαριασμός δημιουργείται  ΜΟΝΟ για τη διαχείριση των εσόδων της εκδήλωσης. Οι τέσσερις αυτοί εκπρόσωποι θα διενεργούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ τις  πληρωμές που θα συνοδεύονται από τις απαραίτητες αποδείξεις, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε μέλους των οικογενειών των πασχόντων παιδιών και θα τηρούν αναλυτικό ημερολόγιο πληρωμών.

Ακόμα οι εκπρόσωποι των Συλλόγων συνέστησαν ενδεκαμελή επιτροπή, στην οποία θα λογοδοτούν οι προαναφερθέντες τέσσερις διαχειριστές του λογαριασμού σε τακτά χρονικά διαστήματα (το αργότερο εντός 30 ημερών). Επίσης η ενδεκαμελής επιτροπή θα είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία με τις οικογένειες των πασχόντων παιδιών και τα Μ.Μ.Ε.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 ξεκίνησε η κάλυψη των αναγκών ενός παιδιού, κατόπιν της άψογης συνεργασίας της επιτροπής με την οικογένειά του. Ευχόμαστε να συμβεί γρήγορα το ίδιο και με τα υπόλοιπα.  

Για τους 65 Συλλόγους
Η ενδεκαμελής επιτροπή