64χρονος πυροβολούσε στον αέρα και «ταμπουρώθηκε» σπίτι του

Αντιμέτωποι με έναν 64χρονο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, βρέθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας το απόγευμα της Τρίτης, σε οικισμό της Πηνείας, ανάμεσα στα χωριά Λάττα και Μαζαράκι.

Ο 64χρονος δράστης που διαμένει μόνος στο σπίτι του στον μικρό οικισμό, περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι, βγήκε με το κυνηγετικό όπλο που κατέχει παράνομα και απείλησε τον αδερφό του για προσωπικές διαφορές.

Στη συνέχεια πυροβόλησε στον αέρα τουλάχιστον δύο φορές για εκφοβισμό. Ο αδερφός του αποχώρησε από το σημείο, ενώ ο 64χρονος κλείστηκε στο σπίτι.

Πριν “ταμπουρωθεί” απείλησε τους γείτονες πως αν πλησιάσουν ή τον ενοχλήσουν θα τους ρίξει.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Πλησίασαν αρκετά προσεκτικά στην είσοδο του σπιτιού και από τα παράθυρα διαπίστωσαν πως ο δράστης είχε δίπλα του το όπλο, αλλά η προσοχή του είχε αποσπαστεί καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο.

Έτσι μπήκαν αστραπιαία μέσα στο σπίτι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν το δράστη, να του αποσπάσουν το όπλο και να τον συλλάβουν.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα το όπλο ήταν γεμάτο με δύο φυσίγγια. Άλλα δύο φυσίγγια βρέθηκαν στο χώρο έξω από το σπίτι που υποδηλώνουν πως ο 64χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές στον αέρα, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε αντίστοιχη κλινική.

ilialive