59 προσαγωγές και 19 συλλήψεις στη Λακωνία

sillipsi7flynewsΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 217 άτομα, εκ των οποίων 164 ήταν ημεδαποί και 53 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 174 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 59 άτομα, από τα οποία 17 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:
•Έξι ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Έξι ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Ένας ημεδαπός, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
•Πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε, μία υπόθεση κλοπής σε αγρόκτημα, στα Χρύσαφα Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης σε βάρος ενός 62χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 58 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.