Κακοκαιρία στη Βρετανία-5 νεκροί σε Αγγλία και Ολλανδία

kakokairia_2Πρόκειται για την χειρότερη κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία από τη Μεγάλη Καταιγίδα του Νοεμβρίου του 1987, όταν 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία και ξεριζώθηκαν 15 εκατομμύρια δέντρα.Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε Αγγλία

και Ολλανδία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας η οποία πλήττει τη βορειοδυτική Ευρώπη, προκαλώντας παράλληλα τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε περίπου 220.000 νοικοκυριά στη Μεγάλη Βρετανία και ακόμα 75.000 στη βορειοδυτική Γαλλία, αλλά και τεράστια προβλήματα στις μεταφορές.

Το πρώτο θύμα ήταν μία 17χρονη κοπέλα, η οποία έχασε τη ζωή της όταν δέντρο καταπλάκωσε το λυόμενο σπίτι όπου κοιμόταν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία στην περιοχή του Κεντ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας.

Ακόμα ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του στο Χέρτφορντσαϊρ.

Ακόμα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Χόνσλοου του Λονδίνου από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου, που προκλήθηκε λόγω πτώσης δένδρου. Η Έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση τριών σπιτιών ενώ ακόμα δύο εστίες υπέστησαν ζημιές.

Ο τρίτος θάνατος καταγράφηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από δέντρο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Μεγάλο ήταν και το πλήγμα που δέχθηκαν οι μεταφορές.

Τουλάχιστον 130 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το BBC, και ακόμα 50 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ταυτόχρονα, σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στα δρομολόγια των τρένων, τόσο στα περίχωρα του Λονδίνου όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Περισσότερα από 100 πεσμένα δέντρα έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στη νότια Αγγλία, στο Κανάλι της Μάγχης, έχουν καταγραφεί άνεμοι που φτάνουν σε ταχύτητα τα 159 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η ένταση των ανέμων δεν έχει υποχωρήσει καθώς το κύμα της κακοκαιρίας μετακινήθηκε προς Ολλανδία και Γερμανία.

Πρόκειται για την χειρότερη κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία από τη Μεγάλη Καταιγίδα του Νοεμβρίου του 1987, όταν 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία και ξεριζώθηκαν 15 εκατομμύρια δέντρα.