Μεσσηνία: 47 κλοπές σε σπίτια,οχήματα και καταστήματα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σαράντα επτά περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τροχόσπιτα, οχήματα και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά οκτώ ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 48 ετών, εκ των οποίων, ένας 29χρονος συνελήφθη, χθες (10.8.2015) το μεσημέρι, στη Θουρία Μεσσηνίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ τρεις είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, επίσης για ίδια αδικήματα.
Σε βάρος όλων των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κυρίως σε οικίες και παραθεριστικές κατοικίες.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.5.2014 έως και την 1.12.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει:
•Τριάντα μία κλοπές και δύο απόπειρες, σε οικίες και εξοχικές κατοικίες.
•Τέσσερις κλοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
•Έξι κλοπές και μία απόπειρα, σε οχήματα.
•Δύο κλοπές σε τροχόσπιτα.
•Μία κλοπή σε κατάστημα.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -73.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες του.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.