4,3 εκατομμύρια ευρώ δωρεάν κρατική αρωγή σε σεισμόπληκτους

Πιστώσεις ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκαν, ύστερα από διαβουλεύσεις του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργου Διδασκάλου με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

προκειμένου να αποδοθούν, ως δωρεάν κρατική αρωγή, σε πληγέντες, από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
Η απόφαση υπογράφηκε από τον Υπουργό Υ.Μ.Δ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ η διαδικασία χορήγησης της αρωγής στους σεισμόπληκτους θα γίνει, από τους Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.), εντός των προσεχών ημερών.
Για το σεισμό του 2008, έχει ήδη εκταμιευτεί και αποδοθεί προς τους πληγέντες κατοίκους των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, το ποσό των 146 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, ενώ ο κ. Διδασκάλου έχει ζητήσει και την αύξηση του προϋπολογισμού των αποζημιώσεων από 159 εκατ. σε 180 εκατ., για την περάτωση του συγκεκριμένου προγράμματος αρωγής.
«Η ανακούφιση των πληγέντων πολιτών είναι πρωταρχικής σημασίας για μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όλες οι προσπάθειες της πολιτείας στοχεύουν στη συνεπή ολοκλήρωση του προγράμματος του 2008», δήλωσε μετά την υπογραφή της πίστωσης ο κ. Διδασκάλου.