Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και άλλα στελέχη – 36 εντάλματα σύλληψης

Kαταιγιστικές εξελίξεις στις έρευνες για την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε όλη την επικράτεια σε εξέλιξη με 13 συνολικά συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της ΧΑ μέχρι στιγμής.

Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος, αλλά και o  Γιώργος Πατέλης κεντρικό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας  και άλλα στελέχη της. Αναζητούνται ακόμη τρεις με τέσσερις βουλευτές της ΧΑ.

Τούς αποδίδεται η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες και εκβιασμοί. Έχουν εκδοθεί συνολικά 36 εντάλματα σύλληψης στελεχών της ΧΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών λίγο πριν παραδοθεί.

«Απαράδεκτη η σύλληψη Μιχαλολιάκου ο κόσμος βλέπει και γνωρίζει τι συμβαίνει και θα εξυψώσει τη ΧΑ» σχολίασε ο Ηλίας Παναγιώταρος προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά που γίνονται συλλήψεις αρχηγού κόμματος και βουλευτών.

Τι δήλωσαν στον ΣΚΑΪ για τις συλλήψεις

«Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η δικαιοσύνη τα μέσα εφαρμογής τους, έχει τα μέσα να αμυνθεί, κάνει τη δουλειά της» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις.

«Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ και χρόνια εμείς ζητούμε την αυστηρή αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής συμμορίας. Το υπάρχον ποινικό οπλοστάσιο της χώρας μας επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά τέτοια φαινόμενα. Το κρίσιμο είναι να δεθεί καλά το κατηγορητήριο με πράξεις και όχι ενδείξεις» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης σχολίασε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές και αυτόφωρο, και ότι για τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Έκανε δε, λόγο για «εγκληματίες του κερατά.»

«Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχει καμία σχέση η οικονομική καταστροφή που έχουμε υποστεί με το ναζισμό» δήλωσε από την πλευρά της στο σταθμό μας η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως το νομικό πλαίσιο. Το θεσμικό οπλοστάσιο είναι επαρκές ώστε να διερευνηθεί αυτού του είδους η εγκληματική οργάνωση» σχολίασε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων όταν σε πρόσωπα που τα διοικούν, ή βουλευτές τους, έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις καταθέτει στο μεταξύ την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση.