Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο Διοικητήριο Λακωνίας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8.6.2016

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ(ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ)

ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ(13.00)

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην κινητοποίηση στη διεύθυνση ΠΕ Λακωνίας έξω από το διοικητήριο. που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8.6.2016 στη μια το μεσημέρι ενάντια στην αντιεκπαιδευτική επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών ,οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και μετακινεί μόνιμους εκπαιδευτικούς καταργώντας έτσι τις οργανικές τους θέσεις.

Καλούμε του Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ Λακωνικής(Γυθείου) και Πλήθων(Σπάρτης), καθώς και την ΕΛΜΕ Λακωνίας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση, προκειμένου να διατρανώσουμε όλοι μαζί :

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Αγωνιζόμαστε για να έχουν θέση όλα τα παιδιά στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων.

Οι δομές του σχολείου να λειτουργούν όλες χωρίς προϋποθέσεις και όχι στη λογική του φτηνού ευέλικτου σχολείου και των περικοπών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Άμεση απόσυρση της Υπουργικής απόφασης και όλων των εγκυκλίων και τροπολογιών για τα νηπιαγωγεία, την ειδική αγωγή, την κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας.

· Μαζικούς , μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών/ Δημιουργία οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.

· Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Διορισμός όλων των αναπληρωτών.

· Καμία μετακίνηση μόνιμου εκπαιδευτικού.

· Χωρίς προϋποθέσεις η φοίτηση μαθητών στα ολοήμερα τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών. Κανένας αποκλεισμός παιδιού.

· Κατάργηση του 3848.

· Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα.

· Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος σχολείου και νηπιαγωγείου.

· Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

· Λέμε όχι στο μνημονιακό σχολείο είτε με την παλιά είτε με τη νέα του μορφή. Όχι στο φθηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς, του κατακερματισμού της γνώσης και των αντικειμένων, των ταξικών φραγμών.

· Αγωνιζόμαστε για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Με στόχο τη βαθιά και ολοκληρωμένη γνώση, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης κόντρα στις δεξιότητες και τον κατακερματισμό της γνώσης. Με δυνατότητα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, συνεργατικής διδασκαλίας και συνδιδασκαλίας, με αντισταθμιστική εκπαίδευση (ενισχυτική διδασκαλία, Τάξεις υποδοχής, Τμήματα Ένταξης, παράλληλη στήριξη). Με τη λειτουργία δημιουργικών δραστηριοτήτων (χορωδία, αθλητική, εικαστική, θεατρική ομάδα, εργαστήριο πληροφορικής κ.ά.) ώστε να καλύπτονται ολόπλευρα οι ανάγκες των μαθητών και όλοι οι εκπαιδευτικοί να μείνουν στο σχολείο, να αποκτούν ουσιαστική σχέση με αυτό και με τους μαθητές του.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.