Εγκλωβισμένη μία 29χρονη από το Γύθειο στο Νεπάλ λόγω σεισμού!

Ώρες αγωνίας περνάει η οικογένεια της 29χρονης Ελληνίδας, Σταυρούλας Χειλάκου, η οποία παραμένει εγκλωβισμένη στο Νεπάλ, έπειτα τον καταστροφικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2.500 ανθρώπους.

Μεσημέρι Σαββάτου: Η μητέρα της 29χρονης κοπέλας, ήρθε αντιμέτωπη με ένα τραγικό γεγονός που δύσκολα θα ξεχάσει. Ο ισχυρός σεισμός των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ, έχει χαραχθεί στο μυαλό της, αφού η δεύτερη κόρη της, Σταυρούλα, βρίσκεται στην περιοχή εδώ και έξι μήνες. «Άνοιξα την τηλεόραση και άκουσα για το σεισμό στο Νεπάλ, τους νεκρούς και την καταστροφή που προκάλεσε στους ανθρώπους. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα το παιδί μου. Τρελάθηκα από την αγωνία μου. Στην αρχή σκέφτηκα μήπως την ώρα του σεισμού έκανε ορειβασία. Άκουγα στην τηλεόραση ότι πέθανε κόσμος στα βουνά. Δεν ήθελα να το πιστέψω. Μόνο ένας γονιός μπορεί να καταλάβει πως ένιωσα στο άκουσμα ενός τέτοιου σεισμού, όταν η τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί μου ήταν ανέφικτη», είπε στο protothema.gr η μητέρα της 29χρονης, κυρία Λέλα Χειλάκου.

Η 29χρονη Σταυρούλα ζει στο Νεπάλ από τον Οκτώβριο του 2014
Οι αποδράσεις σε μακρινά μέρη με διαφορετικό πολιτισμό και κουλτούρα, είναι πλέον τρόπος ζωής για τη νεαρή Ελληνίδα. Μετά τις σπουδές της στην Ψυχολογία, βρέθηκε στην Ολλανδία για το μεταπτυχιακό της με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία. Μόλις έκλεισε ο κύκλος σπουδών, ταξίδεψε μέχρι την Τανζανία στην Ανατολική Αφρική, όπου τελικά έζησε μισό χρόνο. Σήμερα, η οικογένεια της νεαρής κοπέλας που ζει στο Γύθειο, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τρόπο προκειμένου η ίδια να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα. «Το παιδί μου είναι εγκλωβισμένο στο Νεπάλ και δεν μπορεί να επιστρέψει ακόμη. Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι είναι ασφαλής. Μιλήσαμε μέσω Skype και μου είπε ότι είναι καλά, άλλα δυστυχώς, δεν υπάρχουν πια μέσα μεταφοράς για να ταξιδέψει μέχρι το αεροδρόμιο, είπε η κυρία Χειλάκου και πρόσθεσε: «Απ’ όσο γνωρίζω, υπάρχει μόνο ένας Έλληνας ο οποίος, εθελοντικά, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ομοεθνείς του. Την τελευταία φορά που μίλησα με την κόρη μου δεν είχε καταφέρει να τον βρει».