25η Μαρτίου κι εμείς τρώμε μπακαλιάρο!

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

1 1/2 κιλό ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος, σε μερίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ ρεβίθια
1 κ γλ μαγειρική σόδα
2 φύλλα δάφνης
1 φλ τσ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι.

Τρόπος παρασκευής
1.    Μουλιάζετε από την προηγούμενη βραδιά τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με την σόδα. Το επόμενο πρωί, τα ξεπλένετε και τα βράζετε σε καθαρό νερό, τόσο που να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνετε και κρατάτε 2 φλ τσ από το νερό που έβρασαν.

2.    Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα ρεβίθια να τσιγαριστούν. Προσθέτετε το νερό από τα ρεβίθια που κρατήσατε, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το πιπέρι.

3.    Σιγοβράζετε για 20′ και μετά προσθέτετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, ελαφρά αλευρωμένου. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20′ και προς το τέλος προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού. Κατεβάζετε το φαγητό, όταν έχει μείνει με το λαδάκι του.