Πώς τίμησε την 25η Μαρτίου η Πελοπόννησος; H κακοκαιρία ματαίωσε την παρέλαση σε Σπάρτη, Γεράκι, Μονεμβασιά

Λόγω κακοκαιρίας, δεν πραγμαοτποιήθηκε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην πόλη της Σπάρτης. Ο αναπληρωτή υπουργός για θέματα διαφάνειας, Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη Σπάρτης δήλωσε:

«Το να βρίσκεσαι στην Σπάρτη και μόνο, σημαίνει πάρα πολλά πράγματα. Από εκεί και πέρα το μήνυμα από τη Σπάρτη είναι ενότητα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυρίου Χρήστου Μπαλαμπάνου, προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου, κάτω από συνεχή βροχή και με πολύ άσχημο καιρό πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Γεράκι. Δυστυχώς η βροχή δεν επέτρεψε να γίνει η παρέλαση των μαθητών και οι παραδοσιακοί χοροί. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον κεντρικό ναό του χωριού « Η Κοίμησης της Θεοτόκου» παρουσία επισήμων, μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητών, δασκάλων και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας η Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Γερακίου κ. Άννα Παπανικολάου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας αναφερόμενη αρχικά στη διπλή γιορτή που γιορτάζουμε και μετά έκανε μια ιστορική αναδρομή στις πολύπαθες αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες και μίλησε για τον αγώνα όλων των Ελλήνων για την Ελευθερία. Στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Παρά τη δυνατή βροχή που ήταν η αιτία να ματαιωθεί η μαθητική παρέλαση, με την δέουσα λαμπρότητα , εορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Μονεμβασίας , η διπλή γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ημερομηνία ορόσημο για την πατρίδα μας και την απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην έδρα του Δήμου στους Μολάους η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, μετά το πέρας της οποίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την μαθήτρια του Λυκείου Μολάων Αρχοντία Κουτούλια. Επακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώων των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τον κ.Δήμαρχο τις λοιπές Αρχές και τα σχολεία της πόλης. Στη συνέχεια η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Μολάων παιάνισε επετειακά εμβατήρια και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.. Παρέστησαν , ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ.Ηρακλής Τριχείλης , ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων Αρχιμ. π.Γερ. Πετρολέκας η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Μπελεγρή, ο Αντιδημάρχος κ. Μαυρομιχάλης,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Κοντοσταθάκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Δρίβας ,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ. Τσολομύτης καθώς και οι διατελέσαντες Δήμαρχοι του τέως Δήμου Μολάων κ.κ Μοσχοβάκος Μυλωνάκος και Τσαγκάρης.. Με τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων απο τον εφημέριο π.Παναγιώτη Λεγάκη και ση συνέχεια η  κατάθεση Στέφανου από τον Πρόεδρο της Τ.Κ Πακίων κ. Καρούνη γιορτάστηκε η επέτειος της 25η Μαρτίου στα Πάκια.

{youtube}OWc1GxFkTp4{/youtube}

Κατά τα άλλα, χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, λόγω κακοκαιρίας, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25 Μαρτίου στην πόλη του Άργους, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιάννη Πανούση.

Χωρίς προβλήματα έλαβε χώρα η καθιερωμένη παρέλαση στην Καλαμάτα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με τον πολυσυζητημένο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, να εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Στην Τρίπολη και το Λεωνίδιο, λόγω καταρρακτώδους βροχής, δεν έλαβε χώρα η παρέλαση. Αντίθετα, με μεγαλοπρέπεια και σεβασμό πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο.