Ψήφισμα και Σύσκεψη για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Οι επαγγελματικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της Σπάρτης και της Λακωνίας, που υπογράφουν το ψήφισμα για την δημιουργία του Νέου Διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης, θα συνεδριάσουν την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 πμ, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λακωνίας (Λυκούργου 61 Σπάρτη, πιο κάτω από τον Άγιο Νίκωνα), από κοινού με τους Βουλευτές του Νομού, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και τον Δήμαρχο Σπάρτης.
Στην σύσκεψη αυτή οι θεσμικοί εκπρόσωποι έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να συμβάλουν ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή γραμμή απέναντι στο Υπουργείο Πολιτισμού, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για την επίλυση του προβλήματος που διαρκεί 20 χρόνια και να δρομολογήσουμε από κοινού πρωτοβουλίες ώστε πραγματικά να ξανανοίξει με ουσιαστικό τρόπο η συζήτηση για το θέμα και να δρομολογηθεί η επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του Μουσείου της Σπάρτης.
Όλοι οι Σπαρτιάτες και οι Λάκωνες γνωρίζουν ότι το θέμα του Νέου Διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης έχει ξεκινήσει από το 1996, όταν υπογράφηκε η παραχώρηση του οικοπέδου του ΧΥΜΟΦΙΞ στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας. Από τότε και 20 χρόνια μετά, το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σχεδόν σημείο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων παραγόντων, οι οποίοι πραγματικά επεδίωξαν να δρομολογήσουν εξελίξεις, αλλά χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Σήμερα, όλοι οι Σπαρτιάτες και οι Λάκωνες είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το εν λόγω έργο. Επειδή, όμως, είμαστε πεπεισμένοι, ότι η Σπάρτη δικαιούται να στεγάσει αξιοπρεπώς τον πολιτισμό, την ιστορία και τον συμβολισμό της, ότι πρόκειται για το μοναδικό αναπτυξιακό έργο στο Νομό που θα δώσει πολύ μεγάλη ώθηση στον τουρισμό και στην δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υποστείλουμε την προσπάθειά μας, αλλά αντίθετα, ενωμένοι να αγωνιστούμε για τον κοινό και εύλογο αυτόν στόχο.
Στην προσπάθειά μας αυτή έρχονται αρωγοί η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε) και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.
Για την κατάκτηση του οράματός μας καλούμε και όσους φορείς δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα για αντικειμενικούς λόγους στην πρωτοβουλία μας, να προσέλθουν στην σύσκεψη προκειμένου να ενδυναμώσουν την προσπάθεια.
Ζητάμε από τα Μέσα Ενημέρωσης του τόπου μας να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας, να συμμετέχουν στην σύσκεψη και να προβάλουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν και τις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.
25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΊ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
1. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας
2. Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδας
3. Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης
4. Ινστιτούτο Σπάρτης
5. Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας
6. Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης
7. Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας
8. Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου
9. Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης
10. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»
11. Σύλλογος ΑΜΕΑ Λακωνίας
12. Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας
13. Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας
14. Ένωση Λακώνων Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων «Η Ελιά»
15. Ένωση Κρεοπωλών Σπάρτης
16. Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Ν. Λακωνίας
17. Σύλλογος Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Λακωνίας
18. Ένωση Φανοποιών και Βαφέων Αυτοκινήτων Ν. Λακωνίας
19. Συντεχνία Αρτοποιών Λακωνίας
20. Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Γυθείου
21. Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν.Α. Λακωνίας
22. Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ν. Λακωνίας
23. Ένωση Ξυλουργών Λακωνίας
24. Σύλλογος Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Λακωνίας
25. Ένωση Οπωροπωλών και Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών
26. Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και Υπολοίπου Λακωνίας «Η Απέλλα»
27. Οικολογικός Σύνδεσμος Λακωνίας
28. Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιόκτητων Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης Π.Ε. Λακωνίας
29. Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μολάων
30. Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Λακωνίας
31. Σύνδεσμος Βιοτεχνών Υδραυλικών & Θερμικών Εγκαταστάσεων Λακωνίας
32. Κοινοπραξία Ταξί Μέσα Μάνης