23 & 24 Μαϊου 2015: Rally Sprint “Μολών Λαβέ” στον Πάρνωνα!

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης στις 23-24 Μαΐου 2015 διοργανώνει χωμάτινο Rally Sprint για το Κύπελλο Ελλάδος με την επωνυμία “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” 2015. Σε μία διαδρομή 10 χλμ  με νέα σχεδίαση , αναμένεται και φέτος στον φιλόξενο Πάρνωνα ,

τα πληρώματα  και  θεατές να ζήσουν αξέχαστες στιγμές, που μόνο το Άθλημα του αυτοκινήτου μπορεί να προσφέρει.

Ο αγώνας στην πλειοψηφία του είναι κατηφορικός , με εξαιρετικά γρήγορα  κομμάτια , αλλά και πολλά τεχνικά σημεία που θα κληθούν τα πληρώματα να κάνουν την διαφορά.

Τα πρώτα 4,5 χλμ εναλλάσσονται σε ελαφριές ανηφόρες , κατηφόρες και ισάδια , προσφέροντας   θέαμα  τους φίλους των αγώνων και ευχαρίστηση για τους αγωνιζόμενους , ενώ στη συνέχεια για 1 χλμ το θέαμα θα αφήσει τη θέση του στη τεχνική , με το τελείωμα να έχει δύο ανηφορικές φουρκέτες για θέαμα ή ευκαιρία για καλό χρόνο , στα 1300 m υψόμετρο.

Από και πέρα και μέχρι το τερματισμό οι οδηγοί πρέπει να ακολουθήσουν το σωστό διάβασμα των συνοδηγών , αφού οι υψηλές ταχύτητες , τα χασίματα , οι κατηφόρες και στο τέλος οι φουρκέτες θα κρίνουν μάλλον τον αγώνα.

Οι συμμετοχές θα ανοίξουν 1η Μαΐου και θα κλείσουν στις 15 Μαΐου στις 22.00 μμ.

Τα αυτοκίνητα θα περάσουν τεχνικό έλεγχο στις 23 του μήνα στην αντιπροσωπεία της FORD στο 4ο χλμ της ΕΟ Σπάρτης – Γυθείου και το ίδιο βράδυ στις 21.00 μμ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνει πανηγυρική εκκίνηση και παρουσίαση όλων των αγωνιζομένων.

Επίσης πριν από την πανηγυρική εκκίνηση η Λέσχη θα τιμήσει τον εκλιπόντα  Λάκωνα και μέλος της Λέσχη μας Άρη Σταθάκη , τον επί σειρά ετών Πρωταθλητή Άρη  Βωβό  και   τον  αγωνιζόμενο   και δημοσιογράφο   Στράτη  Χατζηπαναγιώτου “Στρατισίνο” για την προσφορά τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πρωί  της Κυριακής 24 Μαΐου και ώρα 10.30  το πρώτο αυτοκίνητο θα πάρει εκκίνηση από την θέση ΄΄ Ζυγός ΄΄  στο δρόμο από  Καρυές προς  Άγιο Πέτρο και τερματισμό στη Βαρβίτσα , διανύοντας τα εξαιρετικά χώματα του Πάρνωνα που έχει γράψει την δική του ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου .

Με την ολοκλήρωση του αγώνα οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στην πλατεία των Καρυών , που  η φιλοξενία των κατοίκων και φέτος θα είναι πρωτόγνωρη .

Οι εκδηλώσεις έχουν την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου , του Δήμου Σπάρτης , των Νομικών προσώπων Αθλητισμού , Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, της Επιτροπής Τουρισμού  του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών , αλλά και των επαγγελματιών της Λακωνίας .

Η ονομασία και μόνο “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” προκαλεί όλους να έρθουν και να κερδίσουν τον αγώνα.

lamlam2186@hotmail.gr