Τεχνολόγοι Γεωπόνοι: “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η κυβέρνηση με τη μεταρρύθμιση της στο ασφαλιστικό επιχειρεί κατ’ επιταγήν των Θεσμών να απομυζήσει και το τελευταίο απόθεμα ρευστότητας της Ελληνικής οικονομίας.

Οι εναπομείνασες επιχειρήσεις στην χώρα μας καταρρέουν, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις σημερινές εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, που όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά επιχειρείται μέσα από το σχέδιο αυτό να αυξηθούν. Τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά, αύξηση της εισφοροαποφυγής, αύξηση της ανεργίας, λουκέτα και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα νοικοκυριά στην Ελλάδα που ζουν από τις συντάξεις, δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που συμπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους από τις συντάξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται άλλες μειώσεις

Και σαν να μη φτάνει αυτό οι Αγρότες μας ο μοναδικός κλάδος που μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα, άμεσα, όχι μόνο δεν στηρίζεται αλλά διώκεται, με το προτεινόμενο φορολογικό και ασφαλιστικό το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο με το προσδοκώμενο.

Συνάδελφοι

Δεν πάει άλλο οκτώ χρόνια τώρα η ίδια ιστορία δεν υπάρχει άλλη ρευστότητα, η αγορά έχει καταρρεύσει η ανεργία καλπάζει και οι επιλογές της κυβέρνησης δημιουργούν νέα προβλήματα, απρόβλεπτα.

Επιβάλλεται να συμμετέχουμε και εμείς στις απεργιακές κινητοποιήσεις των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, καθώς είμαστε και εμείς μέλη μιας αγοράς η οποία με ταχύτατους ρυθμούς καταστρέφεται.

Ο κάθε ένας, η κάθε μια, από τον χώρο του σας καλούμε να ενισχύσετε την μαζικότητα των κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα κατά τόπους και κατά κλάδο

ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος

εκ του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου
της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων