Συνεχίζεται σήμερα στο Γύθειο η δίκη για το διπλό φόνο στη Μάνη

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η δίκη των 19χρονων σήμερα Π.Μ. από τον Κάμπο και Ν. Μ. από την Καλαμάτα, οι οποίοι τον Αύγουστο του 2014 σκότωσαν με καραμπίνα τον 26χρονο Μεσσήνιο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη.

Όπως γράφει η Ελευθερία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι σκότωσαν τα δύο θύματα στο χωματόδρομο προς τα Πηγάδια, κοντά στα Αλτομιρά, για εκκρεμή παραγγελία αναβολικών. Υστερα, πέταξαν τα πτώματα σε ξεροπόταμο ανατολικά από τον οικισμό Οροβά, στο δρόμο προς τις Γαϊτσές Αβίας, μεταφέροντάς τα σε καρότσα αγροτικού. Η δίκη για το διπλό φονικό ξεκίνησε στις 7 του περασμένου Δεκεμβρίου και το δικαστήριο σήμερα συνεδριάζει για πέμπτη φορά. Από την πρώτη συνεδρίαση η υπεράσπιση -Αλέξης Κούγιας του Π.Μ. και Γιώργος Ράλλης και Θανάσης Αναγνωστόπουλος για τον Ν.Μ.- επιχείρησε να εγείρει αμφιβολίες ως προς τον χαρακτήρα των δύο θυμάτων, μέσω των ερωτήσεων προς τους μάρτυρες. Επίσης οι συνήγοροι υποστήριξαν πως οι δύο έφηβοι είχαν τρομοκρατηθεί και έκαναν αυτό που έκαναν θεωρώντας ότι κινδύνευαν. Οι δύο νεαροί έχουν ομολογήσει το διπλό φονικό και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, οπλοφορία από κοινού και οπλοχρησία από κοινού.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής -Πέτρος Μαντούβαλος για την οικογένεια του Κώστα Σγούρου, Ζαχαρίας Κεσσές και Δημήτρης Πετρούσκας για την οικογένεια του Γιάννη Κομμάτη- υποστήριξαν πως οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και τα θύματά τους.

Στην εξέλιξη της δίκης στις επόμενες συνεδριάσεις, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων Ν.Μ. και Π.Μ., επιχείρησε να εδραιώσει τον ισχυρισμό της ότι στο διπλό φονικό εμπλέκεται ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί ή επρόκειτο να κλαπεί, ώστε να το αγοράσει ο Γιάννης Κομμάτης. Στην τελευταία συνεδρίαση, πριν το δικαστήριο διακόψει για σήμερα, εξετάζονταν μάρτυρες υπεράσπισης. Ενώ μεταξύ των αναγνωστέων της υπόθεσης, παρουσιάστηκε γνωμάτευση για δυσλεξία που διαγνώστηκε στον Ν.Μ. από το Κέντρο Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) Μεσσηνίας, το οποίο ανήκει στα Κέντρα Διαφoροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ). Επίσης, αναγνώστηκε τεχνική έκθεση ενός πραγματογνώμονα ψυχιάτρου, πέρυσι στα τέλη του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία ο Ν.Μ. πάσχει από το σύνδρομο θυμού και εξαιρετικά επιθετικής συμπεριφοράς ή αλλιώς διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή· κάτι που έχει ως συνέπεια εκρήξεις οργής και την αδυναμία του να συγκρατήσει τα νεύρα και την παρόρμησή του.