Πελοπόννησος: Κλοπές, ναρκωτικά και πλαστογραφία!

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ  Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει την 3.10.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή,

κατηγορείται ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο 28χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 21 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους μετανάστες και πλαστογραφία. Επίσης, συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές υπήκοοι Σομαλίας, ηλικίας 25 και 19 ετών αντίστοιχα, μη νόμιμες μετανάστριες, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 25χρονης και της 19χρονης, τις οποίες συνόδευαν ο 21χρονος και ο 29χρονος, με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Όπως προέκυψε, οι μη νόμιμες μετανάστριες, είχαν εφοδιαστεί με τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα, από τον 21χρονο και τον 29χρονο. Kατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια και δύο ταυτότητες, Αρχών Σουηδίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.