Κλοπές και ναρκωτικά σε Λακωνία, Αρκαδία, Κορινθία και Ηλεία

Συνελήφθη, σήμερα, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία 45χρονη ημεδαπή, γιατί όπως προέκυψε, χθες το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, σε κατάστημα – υπεραγορά, αφαίρεσε από ηλικιωμένο ημεδαπό πορτοφόλι,

που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, ένας 58χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -2,20- μέτρων, το οποίο κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από -38- δενδρύλλια κάνναβης. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτική περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -38- δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη -14- αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.     

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λεβιδίου, μία περίπτωση κλοπής σε Μετόχι Ιεράς Μονής, η οποία είχε γίνει την 10.6.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, διέρρηξε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.

Χθες, στις 14.00, στη Μούτελη Πύργου, σε έρευνα που έγινε σε οικία 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 φυτά κάνναβης, 55 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 8,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά.