Ναι, για να ξαναβρούμε την αξιοπιστία μας στη διεθνή κοινότητα

Καλώ τους Λάκωνες να προσέλθουν στις κάλπες με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον των παιδιών τους, αλλά και συμβάλλοντας στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση να ψηφίσουν ΝΑΙ. Τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικοί έκαναν τεράστια λάθη:

μάθαμε  να είμαστε ένας λαός που τα περιμέναμε όλα από το κράτος, που ζούσε με δάνεια τρώγοντας το μέλλον των παιδιών του, που δεν είχε ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο, που το όνειρο κάθε οικογένειας ήταν να γίνει το παιδί δημόσιος υπάλληλος και φιλούσε κατουρημένες ποδιές, που η λαμόγια για το εύκολο χρήμα κυριαρχούσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν όμως πάντα εκεί με επιδοτήσεις και προγράμματα. Όσοι τα εκμεταλλεύτηκαν σωστά, έφτιαξαν υγιείς, εξωστρεφείς επιχειρήσεις σε εθνικό ή και παγκόσμιο επίπεδο. Η Ε.Ε αποτελεί το φυσικό ενιαίο χώρο, οικονομίας, πολιτισμού, παιδείας, ασφάλειας και επιστήμης.

Δεν υπάρχουν συνεργασίες χωρίς κανόνες, ούτε δανεικά χωρίς όρους. Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ Ευρωπαϊκό Κράτος μεταρρυθμίζοντας ή καταργώντας άχρηστες δομές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πουλώντας Ελπίδα και κατάργησε την Ελεύθερη Αγορά σε ένα βράδυ κλείνοντας τις Τράπεζες. Ανεύθυνα χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και κάνοντας τη διαπραγμάτευση παρτίδα Πόκερ έχασε την αξιοπιστία των εταίρων, ενώ μη πληρώνοντας το Δ.Ν.Τ μας έκθεσε ανεπανόρθωτα στη Διεθνή Κοινότητα.

Πόσο λογικό είναι να απειλείς τον συνεταίρο σου; 

Η κυβέρνηση έβγαλε το «υπερόπλο» του δημοψηφίσματος και παραβιάζοντας κανόνες λογικής, μας ζητά να εκφέρουμε γνώμη σε μια συμφωνία που δεν υπάρχει. Η νέα συμφωνία – Μνημόνιο δηλώνουν όλοι οι εταίροι ότι ξεκινά από μηδενική βάση.

Το «υπερόπλο» του δημοψηφίσματος μετατράπηκε εκ του αποτελέσματος σε όπλο αυτοκτονίας. Αφού πλέον όλοι οι εταίροι λένε ότι το Όχι ή το Ναι αφορά το ΕΥΡΩ.

Από την άλλη  η Αριστερή κυβέρνηση μαζί με τη βοήθεια της Χ.Α ζητά να επικυρώσουμε ουσιαστικά την Λαική Εντολή.

Όπως καταλαβαίνετε οι κανόνες του Δημοψηφίσματος έχουν παραβιάστει.

Την Κυριακή αν η κυβέρνηση επιμείνει,  διακυβεύεται η ίδια η ζωή μας και ο τρόπος που ζούμε μέχρι σήμερα.

Εκτός Ευρώπης και Εκτός Ευρώ και ΝΑΤΟ η χώρα είναι ευάλωτη.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΗΞΕΡΕ.

Παναγιώτης Τσιμπίδης