Κροτίδες, κλοπές και πλαστογραφίες στην Πελοπόννησο

Σε δημοτική κοινότητα της Μεσσηνίας, άγνωστος δράστης, με χρήση σωματικής βίας, απέσπασε την τσάντα 65χρονης πεζής ημεδαπής, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο. Επίσης, συνελήφθη 53χρονος,

γιατί σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα εμπορίας ξηρών καρπών, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.000 κροτίδες, που κατείχε παράνομα.

Παράλληλα, συνελήφθη 57χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα εμπορίας ξηρών καρπών – ψιλικών, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.200 κροτίδες, που κατείχε παράνομα.  

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 27.3.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 40χρονου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

Επίσης, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Λονδίνο Αγγλίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Γαλλίας.  Οι συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συγχρόνως, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί ηλικίας 57 και 53 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνες στα καταστήματα των ανωτέρω, όπου στο κατάστημα του 57χρονου βρήκαν και κατάσχεσαν -3.200- κροτίδες, ενώ στο κατάστημα του 53χρονου βρήκαν και κατάσχεσαν -5.000- κροτίδες.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 37χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, πραγματοποίησαν έρευνα σε εργοστάσιο παραγωγής λαδιού (ελαιοτριβείο) του 37χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν οκτώ συσκευασίες που περιείχαν συνολικά -393- “βολές” πυροτεχνημάτων-βεγγαλικών, καθώς και δέκα πυροτεχνήματα-βεγγαλικά. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης. Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών.