Σε μάστιγα της Πελοποννήσου εξελίσσεται η εγκληματικότητα! Δεκάδες συλλήψεις σε όλη την Περιφέρεια!

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν έως και χθες, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 956 άτομα, εκ των οποίων 710 ήταν ημεδαποί και 246 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 653 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 139 άτομα, από τα οποία 77 ήταν ημεδαποί και 62 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 43 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
•Ένας αλλοδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
•Τέσσερις αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•Ένας ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
•Ένας ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
•Δύο αλλοδαποί και ένα ημεδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
•Έντεκα ημεδαποί (εκ των οποίων οι δύο ΡΟΜΑ) και ένας αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Τέσσερις ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στη Λακωνία, για κλοπή.
•Ένας ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
•Ένας αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Δύο ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα,  συνελήφθησαν, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 32 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στη Σπάρτη Λακωνίας, διέπραξαν μία κλοπή σε όχημα καθώς και τρεις απόπειρες κλοπών σε οχήματα και κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 292 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 14 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και μία παράβαση για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης στην Αρκαδία, την Κορινθία και τη Μεσσηνία καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο στη Λακωνία.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε στη κοιλιακή χώρα, 22χρονο ομοεθνή του. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, όπου και νοσηλεύεται. Το ανωτέρω μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, δύο ανήλικοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη ένα (1) άτομο που αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δύο οχήματα ημεδαπών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εννέα  περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα και όχημα καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, στο Άργος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων  Αργολίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 13.3.2015, ως μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, τα οποία ενέχονταν σε εκβιάσεις ημεδαπών ΡΟΜΑ εμπόρων στην Αργολίδα. Επιπλέον, για τις ίδιες υποθέσεις, συνελήφθησαν προχθές,  ακόμη δύο 19χρονοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, εκ των οποίων, ο ένας είναι μέλος της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.3.2015 έως και την 12.3.2015, είχαν διαπράξει συνολικά έξι διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα, τρεις  απόπειρες κλοπών σε καταστήματα και όχημα, καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, στο Άργος και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων  Αργολίδας.  Επιπλέον, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω κατά την διάπραξη των διαρρήξεων-κλοπών, χρησιμοποιούσαν κουκούλες και γάντια, ώστε να μην αναγνωρίζονται και να μην αφήνουν αποτυπώματα και βιολογικό υλικό, προκειμένου να δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά οχήματα, χρήματα και προϊόντα που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -5.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ από τα οχήματα που είχαν αφαιρέσει το ένα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε η μεθοδολογία δράσης του 29χρονου, ο οποίος αφού προσέγγιζε πολίτες, τους δήλωνε ψευδώς ότι μπορούσε να μεσολαβήσει για την αγορά κατασχεμένων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, τα οποία θα μπορούσαν να αποκτήσουν σε χαμηλότερη τιμή από την αγοραστική τους αξία.
Με τον τρόπο αυτό, εξαπατούσε τους πολίτες και τους αποσπούσε χρήματα ή και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως αντάλλαγμα για την υποτιθέμενη αγορά αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να αποκομίζει παράνομο περιουσιακό όφελος. Από την πρόοδο της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι, ο 29χρονος από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Αυγούστου του 2014, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχε εξαπατήσει συνολικά έξι ημεδαπούς, από τους οποίους απέσπασε χρήματα και αυτοκίνητο, η αξία των οποίων ανέρχεται στις -29.000- ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Ισθμό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 51χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση ανακύκλωσης και επεξεργασίας μετάλλων ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και κατασκευές, τα οποία όπως προέκυψε, είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από το πρωί έως το μεσημέρι της ιδίας μέρας, από οικία ημεδαπού, στην Κόρινθο Κορινθίας. Τα ανωτέρω αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 35χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ.

Συνελήφθη, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ένας 43χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε μεταλλικά αντικείμενα, ιδιοκτησίας του Ο.Σ.Ε., τα οποία στη συνέχεια φόρτωσε σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του. Τα μεταλλικά αντικείμενα βρέθηκαν και θα αποδοθούν αρμοδίως, ενώ κατασχέθηκε και το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε αγρόκτημα ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 27.4.2013 στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 26 και 23 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 25, 26 και 27 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 20χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλων.  Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 20χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
•Δύο ξίφη με μήκος λάμας -54- και -32- εκατοστών, αντίστοιχα.
•Δύο μαχαίρια με μήκος λάμας -13- και -6- εκατοστών, αντίστοιχα.
Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρείς ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας 25 και 30 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία ανήλικη, για ληστεία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, που περιλαμβάνει ακόμη επτά συνεργούς τους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, αφού αρχικά προσέγγισαν όχημα που είχε σταθμεύσει o 30χρονος, προκάλεσαν φθορές σε αυτό και στη συνέχεια με την απειλή σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον 30χρονο και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική συσκευή και χρυσαφικά.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα διαβατήριο Αρχών Γαλλίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.