Πλαστογραφίες, κλοπές και ναρκωτικά στην Πελοπόννησο

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 3 αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 26, 33 και 40 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία,

ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Κονγκό, ένα (1) διαβατήριο Αρχών Μάλτας, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Γαλλίας, καθώς και μία (1) άδεια οδήγησης Αρχών Γαλλίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Επίσης, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, 13 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 26χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών του. Ειδικότερα, μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω μαζί με άγνωστα άτομα, κατά το χρονικό διάστημα από την 23.11.2014 έως και την 1.3.2015, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών:
•Κατά το χρονικό διάστημα από την 23.11.2014 έως την 23.12.2014, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
•Την 15.12.2014, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.
•Την 2.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
•Την 5.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
•Κατά το χρονικό διάστημα από την 5.2.2015 έως την 9.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
•Την 6.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.
•Την 9/10.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
•Την 11.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
•Την 25.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά.
•Την 27/28.2.2015, διέρρηξαν δύο (2) οικίες ιδιοκτησίας ημεδαπών, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
•Την 28.2.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρυσαφικά.
•Την 1.3.2015, διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσεαν διάφορα αντικείμενα.
Συνολικά, από την εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών του, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία περίπτωση ληστείας σε οικία, η οποία είχε γίνει την 25.2.2014 στην Άκοβα Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 34 και 32 ετών αντίστοιχα, για ληστεία και έκθεση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω την 25.2.2014 το βράδυ, στην Άκοβα Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Συγχρόνως, συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας  43χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία που διαμένει ο 43χρονος, όπου βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -38,2- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Τέλος, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) ημεδαποί και ειδικότερα 50χρονος ιατρός και 64χρονος φαρμακοποιός, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, ο 50χρονος κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, να κατέχει οκτώ (8) δισκία, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά καθώς και δύο (2) ιατρικές συνταγές, από τις οποίες, όπως προέκυψε, η μία (1) ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο, τα οποία κατασχέθηκαν. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι, o 50χρονος προμηθεύτηκε τα ανωτέρω δισκία προχθές (10.3.2015) το βράδυ, από τον 64χρονο, ο οποίος τα προμήθευσε χωρίς να ακολουθήσει την προσήκουσα διαδικασία. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 50χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•Επτά (7) σφραγίδες διαφόρων τύπων.
•Δεκαεπτά (17) συνταγολόγια.
•Πλήθος ιατρικών γνωματεύσεων και πλαστογραφημένων συνταγών.
•Δύο (2) σύριγγες.
•Διάφορα έγγραφα.
     
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.