Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η Σπαρτάπολις!

Το πλάνο του Ιστορικού και Μυθολογικού Πάρκου “Σπαρτάπολις” παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κύριο Κώστα Στεφάνου και εισηγητή τον κύριο Σκρουμπέλο. Η παρουσίαση έγινε διαδραστικά και κέρδισε τις εντυπώσεις του Σώματος.

Η ιδέα βασίστηκε σε αντίστοιχο project που … τρέχει σε πολυάριθμες πόλεις του κόσμου, οι οποίες καρπώνονται τα οφέλη που φέρει το brand name “Σπάρτη”.

Η Spartapolis θα εξασφαλίζει στους επισκέπτες μία βιωματική εμπειρία της Αρχαίας Σπάρτης και της καθημερινότητας των αρχαίων κατοίκων της πόλης. Μάλιστα, η περιήγηση θα περιλαμβάνει οπτικό υλικό, αγάλματα, φιλοσοφικούς περιπάτους, εκλεκτά προϊόντα και φυσικά ενθύμια.

Δεδομένη θεωρείται η οικονομική ανάπτυξη που μπορεί να εγγυηθεί για τη Σπάρτη ένα τέτοιο μεγαλόπνοο πλάνο, μιας και σύμφωνα με τον κύριο Στεφάνου, τα αναμενόμενα έσοδα για την τοπική οικονομία υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Το θέμα υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και ορίστηκε επιτροπή που θα αναλάβει να τρέξει την υλοποίηση του έργου, καθώς και τη δρομολόγηση των μελετών που απαιτούνται.