Επανέρχονται οι εκπαιδευτικοί για τα … παράνομα σεμινάρια

Εκπρόσωποι από τα ΔΣ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακωνίας και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης που υπηρετούν στο Νομό Λακωνίας το Σάββατο 7.3.2015 στις 9 το πρωί  πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας

έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας για τα παράνομα σεμινάρια που διοργανώθηκαν από το ΠΕΚ Τρίπολης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης εκτός του εργασιακού τους ωραρίου.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια ακυρώθηκαν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης στη Λακωνία. Δεν μπορεί το 1/3 των εκπαιδευτικών (8 από τους 21) που τα παρακολούθησαν να νομιμοποιήσουν την παραβίαση του εργασιακού ωραρίου εκπαιδευτικών. Είναι ξεκάθαρο ότι τα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΠΕΚ Τρίπολης που διοργανώθηκαν στη Σκάλα είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και όχι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!

α) Καλούμε το ΥΠΟΠΑΙΘ  να μην επιτρέψει στους υφιστάμενούς του να οργανώνουν σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά παράβαση του Ν.1566 αρθρ. 13 παρ.8.

β) Καλούμε τη ΔΟΕ  και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τη στάση των επιμορφωτών που ως συνάδελφοι δε συντάσσονται με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και επιμορφώνουν εκπαιδευτικούς εκτός του εργασιακού ωραρίου τους.

γ) Καλούμε τη διευθύντρια του ΠΕΚ Τρίπολης να αναθεωρήσει τη στάση της και να αναγνωρίσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών ότι δε συναινούν στην παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου και να ορίσει νέο  πρόγραμμα επιμόρφωσης σε εργάσιμες μέρες και ώρες με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

δ) Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου να επιληφθεί του θέματος διότι το ΠΕΚ Τρίπολης εποπτεύεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών

Π.Ε. του Νομού Λακωνίας

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΣΑΡΑΚΙΝΗ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ