Καλαμάτα: Τα τελευταία λόγια της γυμνάστριας πριν την εκτελέσει ο πρώην εραστής της

Βαρύ το πένθος στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της 32χρονης γυμνάστριας που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, στην Καλαμάτα. “Μπαμπά, έλα έξω γρήγορα”. Αυτό πρόλαβε να φωνάξει η 32χρονη γυμνάστρια Ελίνα Βαχαβιόλου,

πριν την πυροβολήσει στο κεφάλι το βράδυ της Παρασκευής ο 30χρονος Αλβανός Ερις Ισμαϊλάι. Επειτα ο δράστης κόλλησε το όπλο στο κρόταφο και αυτοπυροβολήθηκε. Ο τραγικός πατέρας άνοιξε την πόρτα του ισόγειου όπου μένει, κοίταξε δεξιά – αριστερά και στην αρχή δεν είδε τίποτα. Μετά αντίκρισε λίγο πιο πέρα τα δύο σώματα, το ένα κοντά στο άλλο.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Εφημερίδα Ελευθερία, κανένας γείτονας ή ο πατέρας της γυμνάστριας δεν άκουσε πυροβολισμούς ή καβγά. Τα μέχρι τώρα στοιχεία που συνέλεξε η Ασφάλεια Καλαμάτας δείχνουν ότι ο Αλβανός της την είχε στημένη ξέροντας πότε γυρίζει από το γυμναστήριο και την αιφνιδίασε.

Οι δυο τους όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είχαν για κάποιο διάστημα ερωτική σχέση, αλλά η κοπέλα τον χώρισε πριν δύο μήνες. Ελάχιστοι ήταν άλλωστε αυτοί που το γνώριζαν και μεταξύ αυτών δεν ήταν ο πατέρας της. Ο Ε. Ισμαϊλάι είχε απελαθεί πριν περίπου ένα χρόνο γιατί δεν είχε άδεια διαμονής.

Επέστρεψε άγνωστο πότε και δούλευε ως εργάτης, ενώ ξόδευε πολύ από το χρόνο του στο γυμναστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες συστηνόταν ως Ιταλός. Στην Ελλάδα ο μοναδικός συγγενής του είναι ένας ξάδερφος αλλά δεν είχαν πολλά – πολλά οι δυο τους. Επαφές είχε με ελάχιστους ομοεθνείς του και κανένα στενό φίλο ο οποίος να ξέρει τη σχέση του με τη γυμνάστρια.

Λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, ασθενοφόρα φτάνουν στο σημείο και παραλαμβάνουν το αιμόφυρτο ζευγάρι. Από την πρώτη στιγμή, η κατάστασή τους είναι πολύ άσχημη. Η κοπέλα σχεδόν δεν ανταποκρίνεται. Ξεκινούν ταχύτατες διαδικασίες για την διακομιδή τους στην Αθήνα. Ο 30χρονος είναι ο πρώτος που δεν αντέχει και στις 02.30 τα ξημερώματα «φεύγει» από τη ζωή.

Ένας αγώνας δρόμου ξεκινάει για την άτυχη Ελίνα και διακομίζεται σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών όμως, είναι εγκεφαλικά νεκρή και στις 02.30 προχθες το μεσημέρι, πιστοποιείται και ο δικός της θάνατος.