Δ.Σπάρτης:Υποβολή δηλώσεων ζημιάς ΕΛΓΑ από χιόνι-παγετό

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του Δήμου Σπάρτης σχετικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα (ανεμοθύελλα, χιονοπτώσεις, παγετός) που έπληξαν διαδοχικά το τελευταίο διάστημα την περιοχή του Δήμου

και προκάλεσαν ζημιές στην αγροτική παραγωγή σας γνωρίζουμε ότι:
Οι ζημιές στην τρέχουσα (ηρτημένη) παραγωγή καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και έχουν γίνει αντίστοιχες αναγγελίες ζημιάς διαδοχικά ανά ζημιογόνο αίτιο τους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου μας.
Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται εντός 15 ημερών από την επόμενη της ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου (και ανά Τοπική Κοινότητα ανάλογα με την θέση του αγροτεμαχίου) ως το συνημμένο πρόγραμμα.
    Οι παραγωγοί καλούνται να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς εφόσον από τα συγκεκριμένα αίτια έχει ζημιωθεί η καλλιέργεια ανά αγροτεμάχιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής αναμενόμενης παραγωγής.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Ενιαία ενίσχυση με τη δήλωση καλλιέργειας έτους 2014, βεβαίωση για πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, ταυτότητα, ΑΦΜ και αριθμό λογαριασμού Τράπεζας ΙΒΑΝ (αν είναι διαφορετικός από τα δηλωθέντα στην ενιαία ενίσχυση)
Με τη δήλωση καταβάλλονται και τα τέλη εκτίμησης: 0,10 ευρώ ανά δένδρο.

Προθεσμία λήξης υποβολής δηλώσεων ζημιάς
Εντός 15 ημερών από την επόμενη της ζημιάς, δηλαδή ενδεικτικά:
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 (για ζημιές από χιόνι–ανεμοθύελλα της 30-31 Δεκεμβρίου 2014)
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 (για ζημιές από παγετό της 7-8ης Ιανουαρίου 2015)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να  απευθύνονται στους αντίστοιχους ανταποκριτές ΕΛΓΑ.