Πολυάριθμες συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 167 άτομα, εκ των οποίων 125 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 85 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 36 άτομα, από τα οποία 27 ήταν ημεδαποί και 9 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Δύο ημεδαποί, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -101.552,03- ευρώ και -105.609,50- ευρώ, αντίστοιχα.
•Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
•Ένας αλλοδαπός, για αντίσταση.
•Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•Τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 48 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, μία υπόθεση κλοπής οχήματος ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 16.8.2014, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, για κλοπή. Επιπλέον, το ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Τέλος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας και Αρκαδίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 527 άτομα, εκ των οποίων 388 ήταν ημεδαποί και 139 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 452 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 64 άτομα, από τα οποία 31 ήταν ημεδαποί και 33 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
•Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο ύψους -66.131,11- ευρώ.
•Δύο ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
•Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•Δύο αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αρκαδία, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•Ένας ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών και δύο περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος συνολικά τεσσάρων ημεδαπών ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 268 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, έξι παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 8 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και 4 παραβάσεις για κατάληψη πεζοδρομίου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.