Πελοπόννησος: Πλαστά έγγραφα, ναρκωτικά & πυροβολισμοί

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης και ένα δισκίο

που εμπίπτει στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Επίσης. συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός, γιατί μετέβη στην οικία 54χρονου ημεδαπού και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο θώρακα. Ο παθών διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Τρίπολης, όπου και νοσηλεύεται. Προαναφερόμενο όπλο, το οποίο ο δράστης κατείχε νόμιμα, κατασχέθηκε.

Παράλληλα, συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γκάνας, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ταυτότητα Αρχών Γαλλίας.
Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τέλος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες  αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 264 άτομα εκ των οποίων 237 ήταν ημεδαποί και 27 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 241 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 22 άτομα, από τα οποία 15 ήταν ημεδαποί και 7 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα.

Πιο αναλυτικά:

•Ένας ημεδαπός, για κλοπή.
•Μία ημεδαπή και ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 112 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 2 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.