Αστυνομικό Δελτίο Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης και το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, προσκαλούν τους πολίτες στις εκδηλώσεις κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος,

που διοργανώνουν από την 22.9.2014 έως την 26.9.2014, στην πόλη της Τρίπολης.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (22.9.2014) και ώρα 12.00’, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας (Αλεξάνδρου Σούτσου 29 και Σαχτούρη).

Οι εκδηλώσεις αυτές, θα περιλαμβάνουν:
•Έκθεση Τροχαίας στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας και ξενάγηση σε αυτή.
•Διαλέξεις κυκλοφοριακού περιεχομένου.
•Προβολές ταινιών μικρής διάρκειας και εικόνων.
•Ειδικές ομιλίες  και προβολές  για μαθητές.
•Διανομή ενημερωτικών εντύπων κ.λ.π.

Η  Έκθεση Τροχαίας θα λειτουργεί καθημερινά το πρωί (09.00’ έως 14.00’) αλλά και το απόγευμα (17.00’ έως 20.00’). Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση και η συμπαράσταση των πολιτών στην πρωτοβουλία αυτή θα είναι ιδιαιτέρα  σημαντική. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων είναι υπόθεση όλων μας .

*Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Επιδαύρου Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 61χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε μάρμαρα από σχιστήριο μαρμάρων ιδιοκτησίας ημεδαπής, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

*Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap) σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησης αυτών.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο (16 και 17 Σεπτεμβρίου), οι αστυνομικοί με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, έλεγξαν συνολικά 52 επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων.
Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν 6 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Δύο άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Δύο άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, στέρηση αδείας λειτουργίας επιχείρησης και ρύπανση του περιβάλλοντος.
•Δύο άτομα, για στέρηση αδείας λειτουργίας επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για στέρηση τιμολογίου.

Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.