Δελτίο τύπου της Επιτροπής κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού

sxoleioΤην Τρίτη , 9 Σεπτεμβρίου 2014 , αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» και της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης ,

με την παρουσία εκπροσώπου του Δήμου Σπάρτης είχαν συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ . Ντία Τζανετέα προκειμένου να ενημερωθούν για την  εξέλιξη των διαδικασιών ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης , το οποίο , αφού καταργήθηκε πέρυσι , επανιδρύθηκε φέτος , με προϋπόθεση την υλοποίησή του σε εύλογο χρονικό διάστημα .
Κατά την συνάντηση , τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν την αναγκαιότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών μιας μεγάλης και αναπτυσσόμενης συνοικίας (Ν. Κόσμου- Ψυχικού) , η οποία στερείται σχολικής μονάδας αλλά και για την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής στην πόλη της Σπάρτης . Η αντιπροσωπεία επισήμανε , επίσης , την αδιανόητη καθυστέρηση υλοποίησης  του σχολείου αυτού από το 1986 έως και σήμερα , καθιστώντας σαφές ότι δεν θα εγκαταλείψουν την αγωνιστική διεκδίκηση του 6ου Σχολείου μέχρις αυτό να  υλοποιηθεί .
Η κ. Αντιπεριφερειάρχης συνηγόρησε στις παρατηρήσεις κι επισημάνσεις της αντιπροσωπείας και τόνισε πως  η υλοποίηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης αποτελεί και δική της απόλυτη προτεραιότητά . Για  τον λόγο αυτόν υπεγράφη προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το Δήμο Σπάρτης , ώστε να καταστεί δυνατή η σύνταξη της Μελέτης και στη συνέχεια η ανέγερση του Σχολείου στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό .
Όσον αφορά την εξέλιξη της διαδικασίας η κ. Τζανετέα ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση του αναγκαίου ποσού , ώστε ,  αμέσως μετά , να προχωρήσει με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη δημοπράτηση και την ανάθεση της μελέτης για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης .

                                                                                       Σπάρτη  9 / 9 / 2014

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ