Νέοι αρχαιολογικοί χώροι στη λίστα της … πανσελήνου

Nέες περιοχές με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την επικράτεια, που θα παραμείνουν ανοιχτά, τη νύχτα της πανσελήνου στις 10 Αυγούστου πρόσθεσε στον κατάλογό του το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι χώροι που προστίθενται στην Πελοπόννησο είναι οι εξής:

– Αρχοντικό Τσικλητήρα και Κτίριο Πασά (Πύλος). Την Κυριακή 10/8, οι εκθέσεις της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με θέμα «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: ‘Ιχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοπονήσου» (Κτίριο Πασά) και η «Έκθεση των αντικειμένων του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux» στο Αρχοντικό Τσικλητήρα, στο παλαιό λιμάνι της Πύλου, θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 12:00 έως τις 24:00. Τη Δευτέρα 11/8, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου Νέστορος, στον προαύλιο χώρο της έκθεσης στο αρχοντικό Τσικλητήρα, στο παλαιό λιμάνι της Πύλου, θα πραγματοποιηθεί έντεχνη μουσική βραδιά με τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά με τίτλο «Ελλάδα τα φεγγάρια σου, τ’ άστρα και οι γειτονιές σου».

– Αρχαιολογικός Χώρος Ασσίνης (Αργολίδα): Στις 9/8 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκι, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων.

– Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:30.