Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ηλίας Κασιδιάρης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης μετά τη συμπληρωματική απολογία του στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση. Ο κ. Κασιδιάρης πέρασε το κατώφλι των ανακριτριών αντιμετωπίζοντας την κατηγορία

της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κ.Κασιδιάρης κρίθηκε προφυλακιστέος με απόφαση των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου και αναμένεται σε λίγη ώρα να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.  Το πρωί προσερχόμενος στις ανακρίτριες έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι είναι πολιτικός κρατούμενος. «Η υπόθεση αφορά δύο κυνηγητικά όπλα, που κατείχα νόμιμα. Το ένα είναι του πατέρα μου, δεν είναι καν δικό μου. Ας κρίνει ο ελληνικός λαός αυτή την κατάσταση. Είναι αστεία η κατηγορία», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν μπει στο γραφείο των ανακριτριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε απολογηθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος προσήλθε στις ανακρίτριες δίχως να συνοδεύεται από τον δικηγόρο του Παύλο Σαράκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την υπεράσπιση του ανέλαβε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος είναι συνήγορος και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή και γι αυτό επέλεξε τον κ. Αντωνιάδη. Λέγεται μάλιστα πως η κίνηση αυτή δείχνει πως η Χρυσή Αυγή προχωράει σε μία νέα κεντρική γραμμή υπεράσπισης.

sofokleousin.gr