Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα  ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε

από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 564 άτομα, εκ των οποίων 401 ήταν ημεδαποί και 163 αλλοδαποί, καθώς και σε 298 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα 77 άτομα, από τα οποία 39 ήταν ημεδαποί και 38 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 30 άτομα.

Πιο αναλυτικά:
•Τρεις ημεδαποί στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -92.234,31-, -250.462,40-, -64.997- ευρώ, αντίστοιχα.

•Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.

•Τέσσερις αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

•Ένας ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

•Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

•Έξι αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

•Μία ημεδαπή και μία αλλοδαπή στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

•Δύο αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

•Οκτώ αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και Ιερό Ναό, που έγιναν νυχτερινές ώρες της 28/29.5.2014, στη Σπάρτη Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 138 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, προχθές το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μπήκε σε σχολείο και αφαίρεσε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο στη συνέχεια διέθεσε έναντι χρηματικού ποσού σε 29χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ο  φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και αποδόθηκε αρμοδίως. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος, από τις αρχές έως τα μέσα του τρέχοντος μηνός, είχε μπει άλλες δύο φορές στο ίδιο σχολείο και είχε αφαιρέσει συνολικά -7- φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Τέλος, συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας 50χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 50χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -91.515,99- ευρώ. Ο 50χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.