Δηλώσεις Σαμαρά-Τσίπρα για τις Εκλογές

Μήνυμα σταθερότητας έστειλε το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου.

«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας, μέρα ενότητας για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά», δήλωσε λιτά ο κ. Σαμαράς.

Μήνυμα τόσο κατά της αποχής όσο και κατά της κυβερνητικής πολιτικής έστειλε από την Κυψέλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Έντονα πολιτική δήλωση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τους πολίτες να «προστατεύσουν το δικό τους συμφέρον και του έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων».

«Αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο μας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας, μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από τον χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι Έλληνες ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, όχι μόνο την κατακραυγή, αλλά και [για] την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Γλυφάδα.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «πολλοί προσπαθούν να βάλουν διλήμματα για δύο κόμματα», και απευθυνόμενος στους πολίτες δήλωσε πως η ψήφος τους «έχει μεγάλη σημασία για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος».

«Οι έλληνες πολίτες κρατούν την πορεία την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με όνειρο και ελπίδα», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Αν ο λαός στοχεύει σωστά, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε από την πλευρά του γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε πως τα «διαρκή μνημόνια» της Ε.Ε. δεν πρόκειται να εξαφανιστούν «από αύριο», καθώς «είμαστε μέσα στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε νωρίς το πρωί, χωρίς να κάνει δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.