Στις 27/5 η εκδίκαση της πειθαρχικής δίωξης της Ελ.Παπαδοπούλου

Πέρασαν έξι μήνες από την πρώτη κλήση της Προέδρου του Συλλόγου μας και Αιρετής Εκπροσώπου των Εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας σε ένορκη διοικητική εξέταση. Ο διενεργών την ΕΔΕ, με εντολή του Δ/ντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας,

με το  38/ σέλιδο πόρισμά του, απαλλάσσει και αθωώνει  την κ. Ε. Παπαδοπούλου  για τις 3 από τις 5 πράξεις,  που της είχαν αποδοθεί αρχικά και προτείνει την έναρξη πειθαρχικής δίωξης εναντίον της μόνο για τους υπόλοιπους δύο χαρακτηρισμούς.

Σχετικά με αυτές τις δύο εναπομείνασες κατηγορίες, οι οποίες κατά τη γνώμη μας είναι αβάσιμες και ανυπόστατες, σας υπενθυμίζουμε ότι, η κ. Παπαδοπούλου, παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή:

 1)Επέδειξε αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας που προβλέπεται και τιμωρείται από τη διάταξη της παρ.1ε του άρθρου 107 του Ν.4057/2012.

2)Έχει προβεί σε παραβίαση των υποχρεώσεων της παρ.1 του άρθρου 27 του Ν.3528/2007,όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει(άρθρο 107,παρ.1,περ.ια’ του Ν.4057).

Μετά την παραπομπή της κ.Παπαδοπούλου στο Πειθαρχικό, από τον Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας (4-2-2014), της ζητήθηκε και κατέθεσε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 4/3/2014.

Τώρα καλείται, την Τρίτη 27/5/2014, να εξετασθεί στο 3/μελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου ως ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ και να λογοδοτήσει γιατί με θάρρος  υπερασπίστηκε, ως Αιρετή και Πρόεδρος, τα επαγγελματικά δικαιώματα των Συναδέλφων μας και γιατί ΟΛΟΙ μαζί, ως εκλεγμένο Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  εφαρμόσαμε τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και τίποτε άλλο!

Σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους μας να συμμετάσχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση, που οργανώνει ο Σύλλογος μας την ημέρα της εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης, κατά της Προέδρου μας και Αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λακωνίας  κ. Ε. Παπαδοπούλου, για να  διατρανώσουμε σύσσωμοι ότι η δίωξή της αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου  των Εκπαιδευτικών και εναντίον των Σωματείων μας.

Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει την κινητοποίησή μας και να κηρύξει στάση εργασίας την ημέρα της εξέτασης της κ.Παπαδοπούλου  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για να διευκολυνθούν οι Συνάδελφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα ήθελαν να διαδηλώσουν μαζί μας έξω από το κτίριο, όπου στεγάζεται η Περιφ. Δ/νση Πελοποννήσου και το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Καλούμε την  ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, τους  Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τις Επιτροπές Αγώνα, τα Σωματεία, τους Φορείς της Εκπ/σης,   να στηρίξουν την κινητοποίησή μας, γιατί οι δρόμοι μας είναι κοινοί απέναντι σ’ αυτούς που μας θέλουν φοβισμένους, υποταγμένους και πειθήνιους στις αποφάσεις τους.

Δε θα επιτρέψουμε στην οποιαδήποτε Διοίκηση να  μετατρέψει τους μπροστάρηδες  των εργατικών και κοινωνικών αγώνων σε δήθεν επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, για να μπορέσει να εφαρμοστεί ανενόχλητα η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους! Δεν τους φοβόμαστε! Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Εμείς αγωνιζόμαστε για να έχει ο λαός μας δημόσια και δωρεάν παιδεία  και όχι για το χαμηλής ποιότητας ταξικό  σχολείο της αγοράς, που αυτοί σχεδιάζουν!

Μια είναι η λύση: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην κινητοποίηση της 27ης  Μαΐου 2014 για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η διοικητική τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο συνδικαλισμός μας δε θα ποινικοποιηθεί! Οι εκπρόσωποί μας στους Συλλόγους και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δε θα τιμωρηθούν, γιατί άσκησαν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους!

Έφτασε η ώρα να απαιτήσουμε την κατάργηση των Νόμων που διέγραψαν εκ των προτέρων το κριτήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους και μας οδήγησαν στις άδικες παραπομπές στα Πειθαρχικά, στις διαθεσιμότητες και στις αργίες!

Ο Δημήτρης Γληνός είχε πει:«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.