Αλλαγή στρατηγικής από τον Σωκράτη Κόκκαλη

Πυρετός διεργασιών παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στον όμιλο Κόκκαλη, οποίος αποχωρεί τους κλάδους πληροφορικής, τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών με απώτερο σκοπό να αντληθεί ρευστότητα και να επικεντρωθεί στη ναυαρχίδα του ομίλου την Intralot.

Χθες  η Intracom ανακοίνωσε την πώληση του 49% των μετοχών που κατείχε στην πρώην θυγατρική της εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Intracom Telecom σε επενδυτικό σχήμα του Ντουμπάι έναντι 47 εκατ. ευρώ.

Με την κίνηση αυτή η Intracom, ενισχύει τη ρευστότητα της, αποκτά νέους συμμάχους στον αραβικό χώρο και βάζει τέλος στη χρόνια διαμάχη της με τη  Sitronics.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι συζητήσεις της Intracom Holdings με τη Vodafone για το ποσοστό της πρώτης που κατέχει στην Hellas on Line.

Σημειώνεται ότι η Intracom Holdings ελέγχει το 57% της Hellas Online και η Vodafone-Panafon ποσοστό 18,43%.

Στις συζητήσεις συμμετέχει και ο τρίτος μέτοχος της Hellas Online, η World Equities Investment Holdings, η οποία κατέχει το 15,5%. Η τελευταία εμφανίζεται μεν ως μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ελέγχεται εμμέσως από τον Σωκράτη Κόκκαλη, βασικό μέτοχο, ως γνωστόν, της Intracom.

Εάν οι συζητήσεις έχουν αίσιο τέλος κερδισμένη από το deal θα είναι η Intracom Holdings  που θα εισπράξει σύμφωνα με πληροφορίες περί τα 80 εκατ. ενισχύοντας την καθαρή θέση της και αποκτώντας ρευστότητα ικανή να χρηματοδοτήσει νέες αναπτυξιακές κινήσεις και εξαγορές.

Στόχος του Σωκράτη Κόκκαλη είναι να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες της Intralot και να κάνει δυναμικό comeback μετά την απώλεια του ΟΠΑΠ από την Emma Delta συμφερόντων Τσέχικων Κεφαλαίων, Μελισσανίδη, Κοπελούζου.

Στα άμεσα σχέδια είναι η  απόκτηση του ΟΔΙΕ και η επέκταση στο ιπποδρομιακό στοίχημα. Εξάλλου μετά τις τελευταίες αλλαγές από το υπουργείο Οικονομικών ο ΟΔΙΕ έχει γίνει πιο ελκυστικός καθώς  με το νόμο 4111 αποφασίστηκε η εκκαθάρισή του, κάτι που ζητούσαν οι επίδοξοι μνηστήρες αφού διεκδικούσαν μόνο την εκχώρηση άδειας για την αποκλειστική διεξαγωγή του ιπποδρομιακού στοιχήματος και όχι τον ΟΔΙΕ που πήγαινε «πακέτο» με την ακίνητη περιουσία. Και αυτό γιατί η ακίνητη περιουσία είναι επιβαρυμένη με υψηλά δάνεια  (210 εκατ. ευρώ) που είχαν ληφθεί για τη μετεγκατάσταση του ιπποδρόμου από το Φάληρο στο Μαρκόπουλο και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα ζημιογόνα αποτελέσματα.

sofokleousin.gr