Λακωνία:Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (25.4.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό

της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εξήντα οκτώ  άτομα, εκ των οποίων εκατόν εννέα ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δεκαεπτά οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα δύο άτομα, από τα οποία δέκα ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•Πέντε ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας αλλοδαπός, για πλαστογραφία.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκε, μία υπόθεση κλοπής σε οικία, στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος μίας  34χρονης ημεδαπής ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα έξι  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πέντε παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση για στέρηση αδείας λαϊκής αγοράς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.