Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, χθες το πρωί, στο Κρανίδι Αργολίδας, αφαίρεσε ένα δίκυκλο όχημα,

ιδιοκτησίας αλλοδαπής, το οποίο βρέθηκε και θα αποδοθεί στην ιδιοκτήτριά του.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία 32χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, για κλοπή.

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Σοφικό και στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 49 και 44 ετών αντίστοιχα, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν από εργοτάξιο εταιρείας, ποσότητα μεταλλικών αντικειμένων, συνολικού βάρους περίπου -1- τόνου, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά. Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, μετά από αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε κατάστημα του 47χρονου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:

•Ποσότητα κάνναβης, βάρους -9,1- γραμμαρίων.
•Αεροβόλο περίστροφο και μία μεταλλική αμπούλα.
•Τριάντα επτά κροτίδες.
•Ζυγαριά ακριβείας.
Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ και άλλες περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 65 άτομα, εκ των οποίων 61 ήταν ημεδαποί και 4 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε μεγάλο αριθμό οχημάτων. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 17 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 5 ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -125.092,52- ευρώ.  Εξιχνιάστηκαν, τρεις υποθέσεις κλοπής και απόπειρες, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος συνολικά δύο ημεδαπών ΡΟΜΑ και τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά δεκατέσσερις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε οικίες, στη Μάκρη και στο Μάναρη Αρκαδίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 44χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, ένας 30χρονος και μία 48χρονη, γιατί όπως προέκυψε, χθες το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.