Κλιμακώνεται η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, που είχε γίνει την 11.12.2013 στην Κλένια Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή,

κατηγορούνται δύο άτομα, ένας 45χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ και μία 34χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 11.12.2013 το πρωί, στην Κλένια Κορινθίας, αφού αρχικά προσέγγισαν ηλικιωμένο ημεδαπό, προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν διευθέτησης οικονομικής του υπόθεσης.
Όταν ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε την σε βάρος του απόπειρα εξαπάτησης, με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρήματα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για  την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Συνελήφθησαν, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στη Νεστάνη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 38 ετών, γιατί λίγο νωρίτερα, στο Σάγκα Αρκαδίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μεταλλικό αντικείμενο από περιφραγμένο χώρο ιδιοκτησίας ημεδαπών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες πρώτες πρωινές ώρες, στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, όταν δύο άγνωστοι δράστες μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριών και τη χρήση σωματική βίας, της αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 19χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Βουλγαρικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απόπειρα κλοπής, που έγινε το έτος 2007 στη Βουλγαρία. Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.