Πελοπόννησος: Έρευνες, συλλήψεις κι επιχειρήσεις

Συνελήφθησαν, χθες to μεσημέρι, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 3 άτομα ηλικίας 29, 30 και 36 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έλεγχο πριν την είσοδο τους στο γήπεδο ποδοσφαίρου της ομάδας του « Αστέρα Τρίπολης»,

βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

Επίσης, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ξυλόκαστρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο άτομα, ηλικίας 34 και 48 ετών αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -8- δοχεία με υγρά καύσιμα, τα οποία όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από σκάφη θαλάσσης.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ένας 19χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας 54χρονου ημεδαπού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί, στην οικία του στη Χώρα Μεσσηνίας, φέροντας τραύματα στο κεφάλι. Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη Ιατροδικαστής, καθώς και κλιμάκιο για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνάμα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Αγίων Θεοδώρων, του Ξυλοκάστρου και του Λουτρακίου Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 247 άτομα, εκ των οποίων 152 ήταν Έλληνες και 95 αλλοδαποί, καθώς και σε 61 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 58 άτομα, από τα οποία 35 ήταν ημεδαποί και 23 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.
•Ένας αλλοδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
•Μία ημεδαπή, για καταδικαστικό έγγραφο.
•Δύο ημεδαποί και τρείς αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Τρεις ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας αλλοδαπός, οι οποίοι διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Επιπρόσθετα, εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο απόπειρες κλοπών σε οικίες στο Άνω Λουτρό Κορινθίας και μία κλοπή οχήματος στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ακόμα ένας συνεργός του. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 22 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δίκυκλο όχημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.