Συλλήψεις στο νομό Μεσσηνίας για ζωοκλοπές

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ζωοκλοπές και κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 περιπτώσεις ζωοκλοπών

και 2 περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Τριφυλίας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 2 ημεδαποί, ηλικίας 55 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της νομοθεσίας περί ζωοκλοπών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα 2 συνεργούς τους, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από εξαμήνου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ζωοκλοπών και κλοπών.
Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Τριφυλίας Μεσσηνίας, 15 περιπτώσεις κλοπών οικόσιτων ζώων, καθώς και 2 περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες, όπου είχαν αφαιρέσει γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα και αντικείμενα.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει οικόσιτα ζώα, εργαλεία, μηχανήματα και αντικείμενα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις   -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Μέρος των οικόσιτων ζώων που είχαν αφαιρέσει, καθώς και των αντικειμένων (εργαλείων και μηχανημάτων), βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.