Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Ελ.Παπαδοπούλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γιάννης Ρίτσος», θέλει να ευχαριστήσει τους Εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ,της ΔΟΕ,της ΟΛΜΕ ,τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τις επιτροπές πολιτών και τον κάθε Συνάδελφο προσωπικά,

που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας για στήριξη της Συναδέλφισσας κ. Παπαδοπούλου Ελισάβετ, που διώκεται με την απαράδεκτη κατηγορία της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας».

Όλοι οι εκατοντάδες Εκπαιδευτικοί, που στηρίζουν την κ. Παπαδοπούλου θέλουν να σταματήσει άμεσα η δίωξη της, γιατί είναι συνδικαλιστική και πολιτική.  Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την πεντάωρη κατάθεσή της στις 17/1/2014, κατά τη διάρκεια της οποίας  δεν προέκυψε καμία βάσιμη και ουσιαστική κατηγορία εις βάρος της.

Η παρουσία της στις σχολικές μονάδες έχει ως μοναδικό σκοπό να γνωστοποιήσει και να εξηγήσει στους Συναδέλφους τις αποφάσεις της ΔΟΕ, του Συλλόγου και να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα οποία πλήττονται, δυστυχώς, στις μέρες μας. Αυτό είναι ένα βασικό καθήκον που απορρέει από τις θέσεις της Προέδρου και της Αιρετού ΠΥΣΠΕ, στις οποίες την ανέδειξαν με την ψήφο τους οι Συνάδελφοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίζει να στηρίζει την Πρόεδρό μας και Αιρετή Εκπρόσωπο στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας κ. Ελισάβετ Παπαδοπούλου, επειδή μέσω αυτής της δίωξης διώκεται και ο Σύλλογός μας και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα των Εκπαιδευτικών.

Με την ευκαιρία αυτή σας γνωστοποιούμε ότι η κ. Παπαδοπούλου, στα πλαίσια της προστασίας των έννομων συμφερόντων της, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, που αφορά αυτούς που την κατηγορούν για “αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός και εντός υπηρεσίας” και « για καλλιέργεια συγκρουσιακού κλίματος στα σχολεία» , κατηγορία η οποία είναι εντελώς αβάσιμη και  δεν προβλέπεται από κανένα άρθρο του ποινικού ή πειθαρχικού δικαίου! Η μήνυση αυτή, μόλις θα της κοινοποιηθεί το κατηγορητήριο και θα μάθει επισήμως ποιοι κρύβονται πίσω από τις ανυπόστατες κατηγορίες, θα προσωποποιηθεί, ώστε να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη όλοι όσοι αποπειράθηκαν αναίτια να την πλήξουν ως Άνθρωπο, ως Συνδικαλίστρια και ως Εκπαιδευτικό Λειτουργό, που μάχεται για την προάσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.  

Θεωρούμε, για το λόγο αυτό, ότι ο σκοπός της μεθοδευμένης κατηγορίας δεν ήταν και δεν είναι άλλος παρά η συκοφάντησή της, η ηθική της καταρράκωση και η παύση κάθε μελλοντικής συνδικαλιστικής της δράσης.
Γι’ άλλη μια φορά καλούμε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς να σταματήσουν, εδώ και τώρα, κάθε διαδικασία δίωξης κατά της Συναδέλφου, διατρανώνοντας την ομόθυμη και ομόφωνη απόφασή μας να σταθούμε στο πλευρό της μέχρι την τελική της δικαίωση, αν χρειαστεί.
 
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.