Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Καστόρειο Σπάρτης

Στο  ίδρυμα Μπακή στο Καστόρειο έχουν ξεκινήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις από τη μ.κ.ε. Μυστράς. Η πρώτη, μια συζήτηση με γονείς και δασκάλους για τα παιδιά της εποχής μας, πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου με επιτυχία.

Η επόμενη είναι αφιερωμένη στον Αλ. Παπαδιαμάντη, μια διαφορετική προσέγγιση της εορτής των τριων Ιεραρχών, της ημέρας των γραμμάτων. Μαζί, στην αγκαλιά του Ταΰγετου, θα διαβάσουμε κείμενα του ποιητή των ταπεινών και θα τραγουδήσουμε μελοποιημένα ποιήματά του. Η Κάλη Καμπούρη θα παίξει κανονάκι, η Βασιλική Αντωνάκη νέι και κιθάρα.
Θα ακολουθήσουν βραδιές για παιδιά και γονείς με παραμύθια και θέατρο σκιών, αναφορές στο χώρο, στην τοπική ιστορία και την παράδοση της περιοχής, σε παλιότερες μορφές ζωής, αφιερώματα σε Έλληνες ποιητές, συναυλίες, παιδαγωγικές και επιστημονικές συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων.
Οι προσερχόμενοι στις εκδηλώσεις θα θέλαμε να μην είναι μόνο θεατές, ακροατές, αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα, να καταθέτουν την ψυχή τους, να κινητοποιούνται συναισθηματικά και νοητικά.

Το κέντρο Μπακή επιθυμούμε να γίνει ανοιχτός χώρος έκφρασης, νοσταλγίας, δημιουργίας, τόπος συνάντησης τέχνης, παράδοσης και ζωής.

Το Καστόρειο με το μεγαλείο της φύσης, τα ρέοντα παντού ύδατα, την καθαρότητα των εικόνων, των ήχων, αποτελεί μοναδικό σκηνικό ονείρου, έμπνευσης, αρμονίας, σύνθεσης, αναζήτησης και ανυπέρβλητης ομορφιάς.
Παρακαλούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας, να προβάλλουν και να καλύψουν τη βραδιά Παπαδιαμάντη, καθώς και τις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.