Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση Νέων ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

……… Εμείς θα συνεχίσουμε την περιπλάνηση, ανοίγοντας δρόμους πλατιούς ενάντια στο σκότος, ξαναμοιράζοντας το αστέρι σε όσους κοπιάσουν να’ ρθουν
Pablo Neruda

Εδώ και τρία χρόνια βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των Μνημονίων.

Οι εκφραστές της συγκυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, διάλυση του κοινωνικού κράτους και επίθεση στη δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής των μνημονίων είναι η ισοπέδωση και η διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος,  προκαλώντας τεράστια ανασφάλεια στους  νέους και τις νέες σχετικά με το μέλλον τους. Ακόμα και τα πιο αισιόδοξα στοιχεία φανερώνουν την ανεργία στους νέους κοντά στο 60%, ενώ οι υπόλοιποι που εργάζονται ακόμα, αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Ως νέοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουμε ένα ενωτικό κάλεσμα στους συνομηλίκους μας. Ένα κάλεσμα σε οργανωμένη πάλη ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που μας θέλουν χαμένη γενιά. Μακριά από λογικές σωτήρων που μόνο σε ήττες μπορούν να οδηγήσουν, να διαμορφώσουμε οι ίδιοι και οι ίδιες το μέλλον μας, μακριά απ’ το δρόμο του ατομισμού του συμβιβασμού και του κέρδους.
Σας περιμένουμε όλους και όλες στην Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας την Πέμπτη 24/10 στα γραφεία μας, στην οδό Κ. Παλαιολόγου 71 και ώρα 7:30μμ.