Τον πατέρα Γεώργιο Μπλάθρα τίμησε ο Σύλλογος “Νέα Ζωή”

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή τίμησε, σε μία λιτή εκδήλωση, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, τον πατέρα Γεώργιο Μπλάθρα, για την πολυετή προσφορά του στη Βαμβακού,

με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων σπουδαίας δράσης του στον κλήρο. Να τονιστεί ότι την ίδια ημέρα στην εκκλησία του προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε το Ιερό Μνημόσυνο για τα αδίκως σφαγιασθέντα θύματα του χωριού το 1946.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου απένειμαν στον πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη αναγνώρισης των αγαθοεργιών του στο χωριό του Πάρνωνα και όχι μόνο. Ο πατέρας Γεώργιος με τη σειρά του προσέφερε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή μία τρίπτυχη εικόνα με την Κοίμηση της Θεοτόκου, τον Άγιο Χαράλαμπο και τον Άγιο Παντελεήμονα και υποσχέθηκε, φανερά συγκινημένος, ότι θα συνεχίσει τη δράση του για όσο καιρό ακόμα του το επιτρέπει ο Θεός! Ακολούθως, το δικό του ευχαριστήριο λόγο για τον πατέρα Γεώργιο εκφώνησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Βαμβακιτών, κύριος Δημήτρης Βελδέκης.

Την τιμητική εκδήλωση για τον πατέρα Γεώργιο, καθώς και το Ιερό Μνημόσυνο που έλαβε χώρα στον προφήτη Ηλία, τίμησαν με την παρουσία τους -μεταξύ άλλων- η βουλευτής Λακωνίας, κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου, η αντιδήμαρχος Οινούνος, κυρία Ευγενία Παπαστάθη, ο πρόεδρος της Τ.Κ Σπάρτης και δημοτικός σύμβουλος, κύρος Χρήστος Μακρής, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος, κυρία Βαρβάρα Βελδέκη – Αλοιμόνου, η οποία απηυθηνε χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

{gallery}mplathrass{/gallery}