Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

silipsi_2Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες, από το πρωί έως το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας,

σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 166 άτομα, εκ των οποίων 151 ήταν ημεδαποί και 15 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 140 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 19 άτομα, από τα οποία 12 ήταν ημεδαποί και 7 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 5 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -979.501,74- ευρώ.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•Ένας αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν συνολικά, 65 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Πορτοχέλι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ένας 31χρονος ημεδαπός, γιατί προσπάθησε να μπει σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς έγινε αντιληπτός.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί επέβαινε σε δίκυκλο όχημα, το οποίο όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από την Κόρινθο. Το όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης βάρους -9,1- γραμμαρίων,  καθώς και ποσότητα κάνναβης αναμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους -10,7- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 48χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -26- σπόροι κάνναβης.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία και σε στάβλο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -19,2- γραμμαρίων, καθώς και ένα φυτό κάνναβης, ύψους -1,6- μέτρων.

Εντοπίστηκαν, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, -26- φυτά κάνναβης, ύψους έως -5- μέτρων, καθώς και ποσότητα κάνναβης, βάρους -260- γραμμαρίων. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας των καλλιεργητών, καθώς και τη σύλληψη τους.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Τερψιθέα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, γιατί κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο (Δελτίο Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού), το οποίο ήταν πλαστό.

Συνελήφθη στην Τρίπολη, 49χρονος ημεδαπός για χρέη προς το δημόσιο, ύψους 979.501 €.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου, της Κυπαρισσίας των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 238 άτομα, εκ των οποίων 99 ήταν ημεδαποί και 139 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 128 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 67 άτομα, από τα οποία 25 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Δύο αλλοδαπές, για κλοπή.
•Ένας αλλοδαπός, για πλαστογραφία και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, σε βάρος 61χρονης ημεδαπής, για εκμίσθωση ακινήτου σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 2 παραβάσεις για επαιτεία, καθώς και 2 για παράβαση όρων-προϋποθέσεων οπλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες έως σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 299 άτομα, εκ των οποίων 185 ήταν ημεδαποί και 114 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 225 οχήματα και είκοσι έξι 26 καταστήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 65 άτομα, από τα οποία 44 ήταν ημεδαποί και 21 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 36 άτομα. Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
•Δυο ημεδαποί, γιατί σε βάρος τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -71.285,87- και -782.622,26- ευρώ, αντίστοιχα.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Έξι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
•Δεκατρείς ημεδαποί και μία αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Τρεις ημεδαποί και πέντε αλλοδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•Τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 43 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 18 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητα κάνναβης.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.