Λακωνία: Σοβαρές καταγγελίες από το ΠΑΜΕ για … απειλές

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση για το απαράδεκτο γεγονός ότι  με προφορικές εντολές ζητιέται από τους Διευθυντές των σχολείων της Λακωνίας που τελούν υπό κατάληψη, να κάνουν μήνυση στους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές

ή να προσκομίσουν στην υπηρεσία υπεύθυνη δήλωση που θα εξηγούν τους λόγους που δεν προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις κινητοποιήσεις των μαθητών, ενάντια στο νέο Λύκειο, την αμορφωσιά και την ψευτοκατάρτιση, αξιοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, όλο της το μηχανισμό για να τρομοκρατήσει όποιον αγωνίζεται.

Απειλούν με μηνύσεις όσους κινητοποιούνται και με ΕΔΕ όσους δεν υπακούουν στις εντολές τους.

Εκβιάζουν τους Διευθυντές, τους αποκόβουν από τον εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό τους ρόλο και τους μετατρέπουν σε γρανάζι του μηχανισμού καταστολής.

Καλούμε τους Διευθυντές να μην υποκύψουν στις αυταρχικές πιέσεις της Διοίκησης, να μην γίνουν τμήμα του κυβερνητικού μηχανισμού καταστολής των αγώνων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να υπερασπιστούν το δικαίωμα των μαθητών να αγωνίζονται, να παλεύουν για το μέλλον τους.
Οι μαθητές έχουν το δικαίωμα μέσα από συλλογικές, μαζικές διαδικασίες να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν.

Συνάδελφοι γίνεται φανερό πως όσο η αντίδραση των εργαζομένων, των μαθητών, του εργατικού – λαϊκού κινήματος θα μεγαλώνει, όσο θα βάζει εμπόδια σε αυτή την πολιτική, τόσο αυταρχικότερη, τόσο σφοδρότερη θα είναι η επίθεση που θα δεχόμαστε.

Να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες, με συσπείρωση στο σωματείο, με γενικές συνελεύσεις, με αποφάσεις μέσα στο σχολείο, για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-πλουτοκρατίας που μας καταδικάζει στην εξαθλίωση, που πετάει τους μαθητές έξω από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στην απόλυση.

Η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων, μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης