Συμβούλιο εντάσεων στην Τρίπολη για τα απορρίμματα [video]

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης το Δημοτικό Συμβούλιο προς λήψη απόφασης περί απευθείας ανάθεσης της εργασίας με τίτλο: «Μεταφορά αστικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής στη θέση Σκαληστήρι Φυλής».

Το εν λόγω έργο υπολογίζεται στα 60.000,00 ευρώ(μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Στη σημερινή απόφαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το χώρο συγκέντρωσής τους, τάχθηκαν υπέρ οι περισσότεροι εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη Παυλή, Παπαζαχαρία και Νικολάου να την καταψηφίζει, δηλώνοντας εμφανώς σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης την έντονη διαφωνία τους.

Συγκεκριμένα, ο κος Νικολάου τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να θησαυρίζουν οι ιδιώτες εις βάρος του λαού, ο κος Παπαζαχαρίας ότι είναι αστείο να τίθεται το θέμα διαχείρισης σε απευθείας ανάθεση από εργολάβο, ενώ ο κος Παυλής εμφανώς δυσαρεστημένος, τόνισε τη δυσαρέσκειά του, πάνω στο ότι τόσο καιρό δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα δηλώνοντας και τη γενικότερη δυσπιστία του έως ότου ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο  έργο. Χαρακτήρισε ανίκανους τους ιθύνοντες ως προς την επίλυση του ζητήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τόσο καιρό γίνονται «κομπίνες», μεταφέροντας τα σκουπίδια από ‘δω και από ‘κει.

Ο δήμαρχος της πόλης κος Γιάννης Σμυρνιώτης σε ερώτημα, το οποίο ετέθη απ’ τον κο Παυλή ως προς το χρόνο της τελικής διαχείρισης απορριμμάτων, δήλωσε ότι το πολύ σε δύο με δυόμισι μήνες το ζήτημα θα έχει εξ’ ολοκλήρου επιλυθεί και τα σκουπίδια θα έχουν φύγει απ’ το τωρινό μέρος συγκέντρωσής τους, εννοώντας προφανώς την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Τέλος, έντονη αντιπαράθεση υπήρξε ανάμεσα σε Σμυρνιώτη και Κακλαμάνο, μιας και ο τελευταίος τόνισε ότι η μεταφορά καυσίμων από τα διϋλιστήρια Ελευσίνας έως την Τρίπολη ανέρχεται στα 10 ευρώ ο τόνος, θεωρώντας απαράδεκτο αυτό που ισχυρίζεται ο δήμαρχος κος Σμυρνιώτης, ότι ο τόνος ανέρχεται στα 33 ευρώ.

Περαιτέρω αποφάσεις θα ληφθούν την πρώτη Οκτωβρίου, όπου και θα συντελεστεί εκ νέου διαγωνισμός και σε ζητήματα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

{youtube}j-VjVzDfOsw{/youtube}

Ρεπορτάζ – Video: arcadiaportal