ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:Απεργούμε και καλούμε!

Απεργούμε. Δεν είμαστε μαθηματικοί, φιλόλογοι, γαλλικής, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι , αλλά συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη υπηρετώντας το δημόσιο σχολείο.

Δεν είμαστε αριθμοί που μπαίνουμε στα λογιστικά βιβλία των Μνημονίων και περισσεύουμε, αλλά άνθρωποι που απαιτούμε το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια.
Δεν είμαστε απαθείς απέναντι στον συνάδελφο που απολύθηκε, αλλά αγωνιζόμαστε για να επιστρέψει στη θέση του.
Δεν θέλουμε ένα σχολείο όπου θα κυριαρχούν ο φόβος, η μιζέρια, η ανασφάλεια, η γκρίνια, αλλά επειδή αγαπάμε τη δουλειά μας, θέλουμε στο σχολείο να επικρατεί κλίμα ασφάλειας, εμπιστοσύνης, δημιουργίας.
Δεν είμαστε αδιάφοροι για τον μαθητή μας που τόσα χρόνια του έχουν στερήσει τη χαρά της γνώσης, αλλά τώρα του στερούν και το ίδιο το σχολείο.
Δεν είμαστε αναίσθητοι μπροστά στο δράμα της κοινωνίας, που δεν μπορεί να επιβιώσει, ενώ κάποιοι από εμείς κοιτάμε να σώσουμε τον εαυτό μας.
Γι’ αυτό απευθύνουμε κάλεσμα
Στους γονείς και στους μαθητές μας σε κοινό αγώνα για ένα σχολείο που δεν θα είναι πάρεργο των φροντιστηρίων αλλά θα παρέχει γνώσεις για όλα τα παιδιά
Σε όλα τα συνδικάτα για συντονισμό της δράσης μας ώστε να εκφραστεί αγωνιστικά και συντεταγμένα η ανάγκη υπεράσπισης της εργασίας, των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
Σε όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία να στρατευθεί μαζί μας για να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά που καταστρέφονται και το μέλλον του τόπου που υπονομεύεται.
Σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων. Όσες δυνάμεις δεν το έχουν πράξει έως τώρα, καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις στην κοινωνία για τη στάση τους αυτή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 Σεπτέμβριου
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα στη Γυθείου ώρα 9:00π.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ κα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΑΔΕΔΥ
ΠΑΡKΟ ΟΤΕ 10:00π.μ.